Ga naar de inhoud Ga naar de navigatie Ga naar zoeken

Heup-operatie

Voor en na de operatie Een tiental dagen geleden vertrok Liesbeth naar het pas officieel geopende kinderziekenhuis prinses Elisabeth om de volgende dag aan beide heupen te worden geopereerd.

in het ziekenhuis Overdag kreeg ze telkens ‘t gezelschap van één van haar assistenten en ‘s nacht was papa de “inslapende ouder”, want van mij werd verwacht om ‘t hier thuis rond te laten draaien. Onze twee kleintjes zijn er nog niet aan toe om hier een aantal uren zonder “moeke Chantal” te zijn. En ook vanop afstand kon ik mijn deel van de zorg voor Liesbeth doen door lekkere hapjes mee te geven, telkens voor schone slaapkleedjes te zorgen (want pyama’s zijn nu een tijdlang onbruikbaar), voor speelgoed te zorgen dat hanteerbaar is in haar liggende positie, enz.
Liesbethje kreeg ook bezoek van Charlotte en familie, van haar meter en van Kitty en genoot daar duidelijk van!

Nog maar net thuis Eén week na de opname in ‘t ziekenhuis (en dus de zesde dag na de operatie) mochten we haar alweer afhalen. Dat vergde enige aanpassing van ons busje! Een matras op de bank achter de bestuurder waarop Liesbeth dan in gestrekte positie, benen wijd open en in ‘t gips, kon vervoerd worden.

met logo Sofie Hier thuis ligt ze in haar bed en heeft ze altijd iemand bij zich. Ook de therapie (logo en kiné) is alweer opgestart en ze is duidelijk blij met die afleiding. De eigenlijke verzorging (wassen wondverzorging, enz) wordt gedaan door de thuisverpleging. Bijna buren zijn dat, die thuisverplegers. We hebben elkaar om één of andere reden nooit eerder echt ontmoet maar nu wordt Liesbethje in elk geval prima verzorgd!
Liesbeth vraagt ook regelmatig om haar hond (Chanelle) of de kleine broertjes bij haar te brengen. Echt spelen kan ze natuurlijk niet, maar ze vindt het fijn om hen te zien en elke afleiding is welkom.

Dinsdag gaan we op controle naar het prinses Elisabeth-ziekenhuis. Benieuwd wat ze daar gaan zeggen!

24.09.11. Liesbeth .

9 Reacties op Heup-operatie

 1. We wensen je een spoedig herstel Liesbeth. Fijn te lezen dat er zoveel mensen om je heen leuke dingen voor je doen!

  Een dikke knuffel!

  Saskia en de meisjes

  sep 24, 11:25 . Permalink.

 2. Nadia zei:

  Ontroerend mooi fotos van een dapper meisje…

  sep 25, 08:52 . Permalink.

 3. Hallo,
  Als jonge gast heb ik ook zo een operatie meegemaakt in UZ Gent door Prof Dirk Uytendaele dankzij die man kan ik lopen en springen ik wens jullie en vooral Liesbeth veel sterkte en veel beterschap
  mvg
  Steven

  sep 25, 09:56 . Permalink.

 4. Liesbethje doed het zo te zien heel goed! Het zal wel niet gemakkelijk zijn voor haar. Ze verdiend dan ook een dikke proficiat en jullie( familie en assistenten) ook!
  Dikke knuffel

  sep 25, 10:21 . Permalink.

 5. CARLA zei:

  waw, ontroerend om Liesbethje zo te zien liggen, ze verdraagt het goed om zien… Bij Julie was die gips altijd lastig… Veel moed en beterschap

  sep 25, 08:04 . Permalink.

 6. Soraya zei:

  dikke knuffels uit Andalusie.En we tellen mee af tot de gips mag verwijderd worden.

  Groetjes Soraya

  okt 6, 09:34 . Permalink.

 7. Latifa zei:

  Liesbeth gaat het halen, op een dag gaat ze zelf meespelen in de Olympische Spelen!!!
  Jullie gaan het nog wel zien!!!

  Ze heeft al zoveeeeeel gehaald en meegemaakt, voor haar is alles mogelijk.

  okt 10, 05:29 . Permalink.

 8. carla zei:

  Hoe gaat het nu met Liesbeth? is de gips al weg?
  fijn weekend!
  x

  okt 22, 09:47 . Permalink.

 9. CARLA zei:

  Dag Chantal,

  hoe is het nu met Liesbeth?
  Fijn lang Weekend!

  nov 10, 11:22 . Permalink.

Laat een reactie achter
Textile hulp