Ga naar de inhoud Ga naar de navigatie Ga naar zoeken

"Oproep" Categorie

Actiedag voor de meer dan vierduizend wachtenden op PAB

Met een persoonlijke assistentiebudget kan je de ondersteuning aankopen die je wil, door de persoon die je zelf kiest, op een plaats en een moment dat je zelf bepaalt. Zo kan je levenskwaliteit verhogen en krijg je de vrijheden die een persoon zonder handicap ook heeft.

Helaas bestaat er een wachtlijst waar vandaag 4260 mensen op staan. De Vlaamse Overheid wil niet genoeg geld geven aan mensen met een handicap die een PAB wensen. Daarom wordt er gewerkt met ‘prioriteiten’ waardoor bepaalde mensen jaar na jaar uit de boot vallen. In 2004 heeft diezelfde regering beloofd om de wachtlijsten weg te werken. Dit is hen duidelijk niet gelukt.

Dit aanvaarden wij niet. In plaats van thuis te blijven treuren, komen we op voor onze rechten. Wij laten niet met ons sollen! Daarom organiseren we het ‘Congres van de Wachtenden’ op 28 juni in Gentbrugge. Toon uw solidariteit met iedereen op de wachtlijst!

Hoe meer mensen er aanwezig zullen zijn, hoe sterker het signaal dat we geven. Onze actiedag richt zich in de eerste plaats op kandidaat-budgethouders maar uiteraard bent u ook van harte welkom. Wie weet kan u de mensen op de wachtlijst nog nuttige tips geven?

Meer informatie: Bol-Budiv, tel: 09/324 38 77

2.06.08. Oproep . Reageer

Je kan ons helpen!

We doen mee aan een Humo-actie en je kan ons helpen zonder dat het je een cent kost!
Klik op deze link en stem voor ons. We hopen op die manier een barbecue voor twintig personen te winnen die we dan willen gebruiken om de eerste samenkomst te organiseren voor de opbouw van het officiele netwerk voor Liesbeth. Zo’n netwerk zou dan enkele keren per jaar samenkomen rond Liesbeth zodat iereeen elkaar goed leert kennen. Als wij, de ouders, op een dag niet meer in staat zouden zijn om voor Liesbeth te zorgen (of tenminste die zorg te organiseren!), kan het netwerk die taak overnemen.
Dus: met jullie stem helpen jullie om Liesbeth meer toekomst te geven!
Stuur daarom ook die link door naar iedereen in jullie mail-bestand! Je kan dit het eenvoudigst doen door onderstaande oproep te kopiëren en te plakken in je mail. Als je dan in je mail ook nog even klikt net na de link, zal je zien dat die een kleurtje krijgt en dat je vrienden die makkelijker kunnen gebruiken. Alvast bedankt!

Stem voor Liesbeth!

Liesbeth is een meisje van bijna zeven jaar met een meervoudige handicap. Je kan heel wat lezen over haar op haar eigen site: www.handiklap.be
Door voor haar te stemmen via de stressballon van haar mama (Chantal) help je haar om aan haar toekomst te werken!
Stuur deze mail ook door naar al je vrienden.

23.05.08. Oproep . Reageer

Gezocht: studenten (+18jaar)

Wij zijn op zoek naar studenten uit de omgeving van Ronse, 18 jaar of ouder, die bereid zijn op zondag en/of feestdagen te werken (meestal van 8 uur tot 19 uur) als assistente voor Liesbethje. De weekend-assistentie dagen worden door meerdere studenten ingevuld, waardoor een spreiding over een schooljaar mogelijk is.
Onze voorkeur gaat hierbij uit naar studenten orthopedagogie, kleuter of lager onderwijs, logopedie, kinetherapie,…

Zoë Liesbethje is 7 jaar oud, meervoudig gehandicapt maar toch een vrolijke meisje. Ze houdt van wandelen (rolstoel) en spelen, van schilderen en plakken, van spelletjes op de pc, van knuffelen met de huisdieren en van lekker genieten in het bad.

De taak van de assistente is:
met Liesbeth spelen (boekjes kijken, schilderen, boetseren, enz), orthopedische apparatuur gebruiken, knutselen, assistentie bij computergebruik, bij goed weer een wandelingetje maken, eventueel Liesbeth begeleiden tijdens een familiebezoek of gezinsuitstap, haar te eten geven, medicatie toedienen, in bad doen (met badlift), haarverzorging, nachtkleding aandoen, te slapen leggen.
Tijdens de werkuren wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de voor Liesbeth voorziene ruimte. Natuurlijk wordt Liesbeth (met assistente) regelmatig betrokken bij de gezinsactiviteiten (vb gezamelijke maaltijden, spelen met broer of zus, enz.).

Wie meer wil weten over Liesbeth kan mailen naar: chantal@handiklap.be
Na kennismaking met de ouders en Liesbeth en na akkoord voor assistentie-weekends, kan de studente zich laten inschrijven bij Randstad Medical en wordt alle administratie en verloning door hen geregeld.

Meer informatie over Liesbeth en de rest van ons gezin vind je op deze site.

9.05.08. Oproep Liesbeth . Reageer