Een aangepaste puzzel

Voor Liesbeth zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, zowel voor op school als voor thuis.
Zo spraken we af met Leentje van de thuisbegeleiding (Sint-Lievenspoort) dat we haar de keuze zouden leren maken tussen choco en confituur voor op haar boterham (Liesbeth lust eigenlijk alleen die twee soorten beleg) door het haar vooraf te laten aanwijzen op een foto.
puzzel Met in mijn achterhoofd om die foto’s vanavond te maken en die op een sterke achtergrond te kleven want Liesbeth is af en toe best hardhandig met haar materiaal, kwam ik op het idee om nog eens te proberen een puzzel te maken die haalbaar is voor Liesbeth.
Tot nu toe gebruikt ze enkele eenvoudige houten puzzels uit de gewone handel of aangekocht op de kangoeroe-beurs.
Vandaag vond ik een lieve meneer in de houtzaag-afdeling van de Brico die bereid was om enkele plankjes te verzagen op de door mij gegeven afmetingen.
puzzel2 En het resultaat is een soort kadertje waarin een foto van Liesbeth past. De foto werd geplastificeerd en op twee stukjes hout gekleefd. Dit hout is ongeveer één cm dikker dan de puzzelrand (het kadertje) waardoor Liesbeth er meer greep op heeft.
Morgen proberen we de puzzel uit in de klas en in ‘t weekend maken we er nog enkele, met voor Liesbeth vertrouwde afbeeldingen.
Als twee stukken goed lukt proberen we het met vier stukken. Maar dat zal wel voor over een paar maanden zijn!

Eén antwoord op “Een aangepaste puzzel”

 1. Hoi,sabine hier,bezocht uw webside en vond het prachtig wat jullie verwezenlijkten voor liesbeth.
  waaraan ik geen moment twijfelde ,jullie zijn immers zo n toegewijde oudersen bewonderingswaardig.liesbeth is zo veranderd geen woorden voor.
  weet dat vele lotgenoten hun hier kunnen aan optrekken en de nodige raad krijgen omtrend alles;ik wens jullie nog vele vorderingen toe met liesbeth echt,jullie als koppel en gezin er moesten er meer zijn,

  heel veel liefs en doorzettingsvermogen toegewenst;
  vanwege sabine de bleecker

  ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.