Pers-perikelen

Tot onze verbazing hoorden we gisteren vertellen dat Liesbethje in het jongerenweekblad Joepie stond met haar foto. Dus tegen onze gewoonte in naar de krantenwinkel getogen om zo’n tijdschrift te kopen.
een slaperige Liesbeth Groot was onze verbazing toen we het artikel lazen. Een dramatisch verhaal van een vrijwilligster waaruit Liesbeth naar voor komt als een verzameling van handicaps en waarbij dus totaal vergeten wordt dat Liesbeth op de eerste plaats een gewone vrolijke kleuter is! Bovendien laat de geïnterviewde vrijwilligster uitschijnen dat af en toe op Liesbeth passen zo zwaar is dat ze eigenlijk geen normaal leven (uitgaan, vriendje) meer kan leiden.
Op geen enkele manier werden wij op de hoogte gebracht van deze publicatie, laat staan dat er daarvoor onze toestemming zou zijn gevraagd, evenmin als voor de publicatie van twee foto’s van Liesbeth (voorpagina en pagina 59).
Na heel wat moeite konden we de vrijwilligster telefonisch bereiken en hoorden we dat ze eigenlijk niet goed meer wist wat ze had verteld aan de journalist. En ons even op de hoogte brengen of ons akkoord vragen was ze gewoon vergeten.
Dan maar naar de redactie van Joepie gebeld en daar verteld dat we absoluut niet akkoord zijn met die publicatie en zeker niet met het inhoudelijke! Na wat moeilijkheden kregen we eindelijk iemand van de redactie aan de telefoon die enig begrip toonde voor ons standpunt, en naar wie ik vanavond een rechtzetting heb doorgemaild, die -als de Joepie-redactie zijn belofte houdt- in Joepie nr 23 zou gepubliceerd worden.
Die Joepie nr 23 ga ik dus zeker kopen om te controleren of de rechtzetting integraal werd gepubliceerd. En daarna, nooit meer Joepie in huis!
En, voor wie zich ongerust maakt, al onze andere helpers (assistenten en vrijwilligers) leiden best een normaal leven hoor, met vriendjes, uitgaan, studies, enz. 🙂

5 Antwoorden op “Pers-perikelen”

 1. hoi,

  Ikzelf heb de joepie vorige week gelezen. De vrijwilligster kwam er idd uit alsof het enorm zwaar is. Zelf is mijn opleiding verzorgende en heb ik ook veel vrijwilligerswerk gedaan. Jammer genoeg nog niet met zo een mooi kindje als jullie.
  Ik wou jullie als ouders een hart onder de riem steken. Trek je niets aan wat er in de blaadjes komt te staan. Jullie zijn prachtouders, dat merk je al aan de manier wat je doet voor je kind, om er zo voor op te komen.

 2. Hallo, ik ben Louise. Ik lees zelf ook de joepie, ik was natuurlijk gepakt van het verhaal van Liesbeth maar toen ik deze morgen las wat Kimberly allemaal gelogen had over Liesbeth, dat vind ik ontzettend grof en belachelijk van haar, het is al zo moedig van Liesbeth om die wilskracht te hebben om toch door te gaan en toch plezier in het leven te hebben das zo moedig en sterk van haar. Dat die Kimberly zoiets durft om haar zo af te schilderen als een super gehandicapt kind én daarna nog zeggen dat ze niet meer goed weet wat ze tegen die journaliste heeft gezegd!!! Ik vind dit zo erg voor jullie!!! Ik wou jullie dit gewoon even laten weten.

 3. Hoi, ik lees zelf ook de Joepie en was ontzettend verbaasd dat Kimberly het zo zwaar en moeilijk afschilderde. Ik doe zelf speelpleinwerking met gehandicapte kinderen en het is belange niet zo zwaar als zij afschildert. Het is juist fijn, want kinderen als Liesbeth laten juist veel meer zien als ze iets appreciëren.
  Ik wou gewoon even steun betuigen dat jullie jullie dochter zo hevig vededigen. Proficiat 😀

 4. Ik heb de rechtzetting net in joepie gelezen. Ik had bewondering voor Kimberly toen ik het artikel las maar die is nu wel verdwenen hoor! Toch heeft het artikel, maar vooral de rechtzetting me aangezet om me ook in te zetten voor anders valide kindjes!
  Bedankt en respect,
  Marie

 5. Hallo,

  Zelf heb ik ook een handicap en persoonlijk vind ik geen enkel persoon die vrijwillig iets wil doen, dus is dit dan echter streek gebonden ofzo? of is dit echter voor peuters en pubers want ik ben ondertussen al 23???

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.