Sinterklaasvoorbereidingen

gebaren leren met logopediste Margot Nog maar een paar weken en we verwachten de goede Sint weer!
Bij ons kiezen we er deze keer voor dat elk van de kinderen één cadeau krijgt. Maar voor elk van hen is dat met erg veel zorg gekozen.

Voor Liesbeth kochten we een poppenwagen via een tweedehandssite. Gewoon even in de winkel een poppenwagen halen lukt niet voor haar.
De meeste poppenwagentjes zijn immers veel te laag en te onstabiel.
Wij vonden er ééntje met een handvat waarvan de hoogte verstelbaar is tot maximum 86 cm. Hoog genoeg om Liesbeth in een goede houding te laten stappen.
Een brooddoos, opgevuld met zware steentjes, gaan we vastmaken in de “bagagedrager” onderaan, waardoor de stabiliteit veel beter wordt. En stukjes van een sportmat hebben we vastgemaakt aan de wielen. Die zorgen er voor dat de poppenwagen veel trager rijdt. Zo hopen we dat ze kan leren om er mee te wandelen zonder al te veel valpartijen.
Verder hebben we natuurlijk gezorgd voor een pop, mét haar. Want Liesbeth kamt graag zichzelf en dus misschien ook haar pop!

dvd viataal Echt wachten tot het Sinterklaas is voor een geschenkje hoeft Liesbeth niet. Zo kreeg ze dit weekend een leuke dvd met gebaren. Die kan je bestellen bij Viataal . Verzendingskosten naar België inbegrepen komt het op zo’n 26 euro.
playmaïs Ik ga deze week ook nog wat Playmaïs kopen. Ook altijd leuk om te knutselen voor kinderen die beperkt zijn in hun motorische mogelijkheden. Absoluut ongevaarlijke “bouwsteentjes” die je door ze even vochtig te maken (normaal met een sponsje, maar de Liesbeth-manier is met haar tong bevochtigen!) op elkaar kan kleven. Je kan er echt leuk mee knutselen.

giraf gemaakt met playmaïs Deze week maakte ik, bedoeld als cursusmateriaal, een powerpoint over hulpmiddelen . Tot mijn verbazing vindt Liesbeth die superleuk.
Bij elk hulpmiddel probeert ze aan te geven door gebaren wat het doel ervan is (vb, slapen, plassen, rijden, enz).
En als ze dan ook nog gebruik mag maken van mijn pc en mijn bureaustoel is het feest compleet! Als ze mijn computer gebruikt heeft ze natuurlijk geen touchscreen. Maar ze heeft door dat ze de powerpoint kan bedienen door de spatiebalk aan te klikken. Dat lukt haar meestal ook wel.

Eind deze week gaan we op school nog eens samenzitten met de juf en de zorgcoördinator. Overleg over haar nieuwe klas en hoe het daar nu loopt.
Daarover later meer.

Eén antwoord op “Sinterklaasvoorbereidingen”

  1. Ik ben benieuwd woensdag om haar bezig te zien met haar nieuwe poppenwagen!

    het is een gelegenheid om te werken rond verzorgen en de smoggebaren hierrond die ze al kent nog eens te herhalen. Ik zal de picto’s rond verzorging in een rooster plaatsen zodat ze die in haar manuele map kan
    steken ( soort van thema map )

    tot woensdag!
    groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.