Eén week na de start van het nieuwe schooljaar…

Precies één week geleden is het nieuwe schooljaar weer begonnen.
Voor Liesbeth kon het allemaal niet rap genoeg gebeuren!
Zij was heel blij om haar school en haar juf terug te zien.

slapen-gebaar 1
Bovendien blijken een aantal van haar vriendjes van vorig schooljaar ook nu in haar klasgroep te zitten. Ze zijn met zeven in totaal: Andrews, Carole, Marco, Joshua, Matheo, Rafaël en Liesbeth. Voorlopig is er nog een achtste leerling, Wendy, maar het is nog niet zeker dat zij blijft.

Bouchra gaat als vanouds mee naar school als assistent. Ook zij geniet van de hernieuwde contacten.

Over een paar weken zullen we dan nog eens een team-overleg vragen op school, nog eens bekijken of Liesbeth voldoende gebruik maakt van haar hulpmiddelen tijdens de schooldag (niet alleen rolstoel en Kaye-walker, maar ook sta-toestel en touchscreen).

slapen-gebaar2 Thuis wordt Liesbeth na schooltijd geassisteerd door Tatiana. Na een volledige schooldag kiest Liesbeth voor een rustig spelletje. Op dit moment hebben verkleed-spelletjes haar voorkeur. Met een hele curverbox vol sjaaltjes en hoofddeksels kan ze zich uren amuseren voor de spiegel.
Natuurlijk blijft het belangrijk om zoveel mogelijk variatie te brengen in haar bezigheden. Dus gaan we Tatiana deze week leren hoe ze de pc kan gebruiken om met Liesbeth te spelen. En op woensdagnamiddagen moet er natuurlijk ook een knutselactiviteit worden ingelast.

Gisteravond had Liesbeth helemaal geen zin in slapen. Tenminste: geen zin in slapen in haar bed!
Zodra ze in de living op de zetel zat met Irene maakte ze duidelijk dat ze daar een kussen onder haar hoofdje wou, en een dekentje om over zich heen te leggen. En dan maar het slaapwel-gebaar maken!
Een uurtje later is ze dan toch weer, op haar eigen vraag, verhuisd naar haar bed en sliep ze meteen in.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.