Zoeken naar een vaste assistente.

Een nieuwe assistente vinden voor Liesbeth is minder makkelijk dan het lijkt!
Niet dat Liesbeth zo kieskeurig is of dat wij zo’n hoge diploma-eisen stellen!
Ook het aantal werkzoekenden kan geen probleem zijn in deze periode van economische crisis.
Met student-assistente Maryam en haar zusje Hallucinant bijna dat je op de voorpagina van de krant leest dat er dagelijks 25 werklozen bijkomen en tegelijk nauwelijks respons krijgt op de vacature die op de vdab-site staat en die ik zelf regelmatig doorstuur naar een groot aantal werkzoekenden in de buurt.

Ondertussen steek ik zelf heel wat tijd in gesprekken met sollicitanten. Te veel tijd eigenlijk! Zo heb ik in de voorbije weken eens zelf gedurende anderhalf uur gesproken met een “kandidaat-assistent” en heeft de assistente die op dat moment bij Liesbeth stond ook uitgebreid de tijd genomen om de kandidate te laten kennismaken met Liesbeth en alle mogelijke vragen te beantwoorden. Omdat we wel een goede indruk kregen van de dame maar een beetje twijfelden aan haar fysieke kracht lieten we haar bovendien nog eens komen “proberen” onder de begeleiding van één van de gezinsleden gedurende drie uur en met een interimcontractje.
Michelle en Liesbeth
Dat alles resulteerde in een e-mailtje om ons te melden dat ze de job niet zou aannemen want dat ze ondertussen nog wat meer werk had gekregen in de voormiddagen (waarin ze, zoals ze ons zelf vertelde tijdens het sollicitatiegesprek in “‘t zwart” in de horeca werkt). Nu ja, tegen een uitkering als werkloze aangevuld met zwartwerk in de horeca kan een loon van assistent natuurlijk niet opwegen!

Een andere kandidate zei dat ze ‘t emotioneel niet aankon om te werken met een kind als Liesbeth ondanks haar opleiding voor psychologe, nog een andere nam tijdens het sollicitatiegesprek en de kennismaking met Liesbeth zelfs haar handen niet uit haar zakken. Kan je nog duidelijker tonen dat je totaal geen interesse hebt?

De poppenwagen wordt volgeladen Er is een spreekwoord dat zegt dat waar de nood het hoogst is de redding nabij is.
En we zouden dat haast moeten geloven want we vonden een lieve assistente die hier tijdelijk (één maand) kan inspringen om ons wat tijd te geven om te zoeken naar een definitieve oplossing. Michelle verwacht zelf binnenkort een babietje maar komt ondertussen toch een maand met Liesbeth werken. En dat het klikt zal wel blijken uit de foto’s op deze pagina.

En ondertussen zetten we dus onze zoektocht naar een geschikte assistente verder. Ook een jobcoach van de vdab hebben we ingeschakeld om ons daarbij te helpen. We hopen dat er uit die hoek dus ook wat aanbod komt!

‘t Wordt wel dringend, want rond 20 maart loopt het contract van Michelle af en tegen die tijd hopen we toch weer een vaste assistent te hebben!

4 Antwoorden op “Zoeken naar een vaste assistente.”

 1. Beste Chantal, Liesbethje en familie,
  Dat het zo moeilijk is om een assistente te vinden wist ik helemaal niet. Hoe is zoiets mogelijk met zoveel “doppers” ? Het is werkelijk ongelooflijk !!!
  Wij wensen jullie heel veel succes voor het vinden van een vriendelijk en bekwaam iemand….
  Een dikke zoen van mij aan Liesbethje,
  Yvette

 2. Ja Chantal, We kennen het probleem; We zijn voor Sari ook op zoek en dat is niet evident; Het is onbegrijpelijk met zo veel werklozen dat er maar zo weinig respons is. We merken dat vooral de motivatie het belangrijkste is om iemand geschikt te vinden, maar het is juist dat dat zo moeilijk blijkt te zijn. Nog veel succes.

 3. Ooh jammer dat jullie zo ver wonen. Ik studeer in juni af als opvoedster en assistente zou ik echt wel zien zitten 😀 ….maar ja ben van Antwerpen dus is wat ver…

  Nog veel succes
  Lieve Groetjes Kitty

 4. Hoi,

  Zelf werk ik al een tijdje als assistente en ik vind het super! Ook in dat gezin merk ik dat het heel moeilijk is om voldoende assistenten te vinden. Zij werken momenteel alleen met studenten (omdat ze niemand vinden die vast wil werken), maar dus telkens in periodes van examens zitten zij zonder assistent.
  Ik geef ook leiding in een akabe en ook daar horen we van ouders vaak dat probleem. Gelukkig genieten hun kinderen op zondag van veel spelplezier bij ons. En kunnen de ouders even zorgeloos (of toch bijna) genieten van een zondag, eens extra aandacht geven aan de andere kinderen,…
  (een akabegroep is een onderdeel van scouts en gidsen, wij geven op zondag activiteiten aan kinderen en jongeren (6-21 jaar) met een handicap). Moest er interesse zijn voor onze akabe groep, kijk dan gerust even op onze site: http://akabefunk.scoutsnet.be. Veel succes alvast allemaal met de zoektocht naar geschikte assistenten!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.