Wekelijks zwemmen in DAIS

Liesbeth DAIS Sinds begin 2015 organiseert DAIS in Ronse elke maandagavond (uitgezonderd schoolvakanties) een zwem-uurtje voor mensen met een beperking. Hoewel daar voor ons elke keer eerst een paar stresserende uurtjes aan voorafgaan (kinderen ophalen op school, Liesbeth die nog een uur kiné krijgt en daarna snel-snel moet eten, de broertjes die direct na school hun huiswerk moeten maken en eten zonder treuzelen) is dit toch telkens iets om naar uit te kijken. ‘s Morgens al geeft Liesbeth te kennen dat ze weet dat ‘t vandaag na school zwemles is. En zodra ze thuis komt na school ‘praat’ ze (gebaren natuurlijk!) over niks anders meer!

Liesbeth DAIS 2 Rond 17.20u vertrekken we richting zwembad van Ronse. Daar gaat Liesbeth langs de achterkant binnen door het vroegere cafétaria omdat de lift aan de voorkant al jaren stuk is.
In een grote kleedkamer wordt Liesbeth omgekleed en dan kan ze met haar rolstoel tot aan het zwembad worden gereden. Daar wordt ze met vereende krachten door papa en één van de zwemtrainsters uit haar rolstoel getild en in het water gezet, waar haar oudste pleegbroer en haar assistente al klaar staan om haar op te vangen. En vanaf dan begint de pret!

Dit zal allicht allemaal een stuk eenvoudiger worden als Ronse over een paar jaar een nieuw zwembad heeft. Nu is de toegankelijkheid echt wel een probleem, en aanpassingen voor mensen met een fysieke beperking zijn er noch in de kleedkamers, nog aan het zwembad (tillift bijvoorbeeld). Maar desondanks is dit de moeite waard, want Liesbeth geniet met volle teugen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.