De vakantie-opvang

Zoals hier al eerder verteld proberen we, een groep ouders, om geld bij elkaar te krijgen voor ‘Give us a break’, vakantie-opvang voor kinderen met een handicap. Dank zij de financiële bijdrage van een aantal gemeenten, van enkele verenigingen en privé-sponsors kunnen onze kinderen nu genieten van vakantie-activiteiten op maat. Wie wil kan onze facebook-pagina ‘liken’ en zo een beetje mee  op weg gaan met de groep. .

In de krokusvakantie was er één week opvang, in de paasvakantie twee weken, en voor de zomervakantie zijn de inschrijvingen al geopend voor opvang vanaf 30 juli tot 24 augustus.

Voorlopig mogen we de lokalen gebruiken van Levensblij, een gezellig schooltje in Oudenaarde. Met 15 à 20 kinderen en met minimaal drie ervaren begeleiders worden daar heel wat activiteiten gedaan!

De kinderen variëren in leeftijd, wat het voor Liesbeth nog leuker maakt!

Ze heeft graag ‘kleintjes’ om zich heen, maar geniet ook van haar vriendschap met Judith, een lieve meid van 17.

Voor ons gezin betekent ‘Give us a break‘ een goedgehumeurde Liesbeth die ’s morgens niet snel genoeg naar haar zin kan worden klaargemaakt (wassen, aankleden, eten, tanden poetsen, haar kammen) om te vertrekken. Ons jongste pleegzoontje, type 3, vindt dit ‘de beste opvang ooit’ en hield vandaag al nauwgezet in ’t oog of hij wel werd ingeschreven voor het maximale aantal dagen!

Als zowel Liesbeth als onze jongste naar de vakantie-opvang gaan dan is er meer rust en tijd om met onze andere kinderen iets te kunnen doen. De weken waarin er geen opvang is staan immers (noodgedwongen) vooral in het teken van Liesbeth en haar jongste pleegbroer.

Hieronder een hele reeks foto’s van de voorbije paasvakantie. Ik vermoed dat dit wel duidelijk maakt waarom de kinderen zo graag naar de vakantie-opvang gaan.  Er wordt geknutseld, gespeeld, gewandeld, gefietst,…

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.