Warm. Té warm.

Warm, warm, warm! Deze zomer zal wel een poosje in onze herinnering blijven!

En ja, we horen en lezen allerlei adviezen om de warmte wat buiten te houden. Maar de allerbelangrijkste manier, deuren en ramen gesloten houden overdag en pas open zetten als ’t buiten afkoelt, daar slagen we hier vaak niet in. Niet zo eenvoudig met kinderen en hondjes in huis!

Onze jongste kids, de twee pleegbroertjes, die kiezen er vaak voor om de nachten in de lounge door te brengen. Daar slapen ze heerlijk! Overdag hou ik hen zoveel mogelijk binnen tijdens de uren na de middag, als de zon het felste brandt.

Ook Liesbeth blijft wat vaker binnen, al is ’t maar om haar assistenten te behoeden voor de hitte. Zelf laat ze ’t maar heel weinig merken als ze al last heeft van de warmte. Misschien is ze wat lomer en prikkelbaarder, maar dat valt uiteindelijk nog wel mee.

De 2 laatste zaterdagen brachten we door aan de kust, op zoek naar wat verkoeling in combinatie met wegbrengen en weer afhalen van onze jongste die genoot van een auti-kamp in Koksijde.

Frietjes eten in Oostduinkerke, een wandeling of go-kart-ritje op de dijk, of, zoals vandaag, bij gebrek aan een parkeerplaats langs de kustlijn gaan minigolf spelen op een paar kilometer van de zee.

De vakantieopvang, Give us a break, is ook weer opgestart eind juli (loopt tot 24 augustus). Daar ging Liesbeth deze week al naartoe en vanaf maandag gaat de jongste ook mee.

Jammer dat we zo zuinig moeten omgaan met het water dat er maar weinig waterspelletjes nog kunnen! Dat maakt het voor de opvang-juffen niet eenvoudig om de kinderen toch een beetje verkoeling te geven.

Gelukkig is er voor donderdag fiks wat regen beloofd wat de thermometer dan wel wat zal doen dalen. Het verplichte zuinig omgaan met water zal ons nog wel een poosje achtervolgen! En voor de verplichte uurtjes huisarrest hebben we nog een leuke verrassing: de net uitgekomen dvd van de Baba Yega-film!

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.