De donkere maanden voorbij.

De eerste maanden van dit jaar, donkere wintermaanden, maar ook maanden met fijne momenten.

Opstaan en zien dat er sneeuw ligt, het blijft toch iets magisch hebben!

Natuurlijk besef je dan dat de baan op gaan niet zo evident zal zijn, en zeker niet langs de smalle, bochtige straatjes in de kleine dorpen van de Vlaamse Ardennen.

Maar naar buiten kijken en een sneeuwlandschap zien doet niet alleen de kinderharten sneller slaan!

We kregen natte dagen, maar ook droge vrieskou-dagen.

De wintermaanden vlogen voorbij. Een paar gezellige uitjes, de ‘gewone’ zwemlessen en normale schooldagen waar Liesbeth écht van geniet, de intake van onze jongste in De Dauw waar hij zelf ook al een poos naar uitkeek, …

De vaste assistente van Liesbeth werd onverwacht ziek, maar dan was er een lieve vrijwilligster die haar plaats innam voor een bezoek in het belevingscentrum van de toeristische dienst in Ronse. Dat leverde in elk geval een paar leuke foto’s op!

Begin februari, nadat ze het werk één week hervat had, bleek dat de assistente voor langere tijd zou moeten vervangen worden. Moeilijk om zo, totaal onverwacht, ineens vervanging te moeten vinden. En vervelend ook omdat zo’n lange afwezigheid een bres slaat in je PAB-budget. Maar niks aan te doen, natuurlijk!

Wél fijn dat we een leuke studente, Bo, vonden om de eerste maand over te nemen!

Bo, die zelf pas 17 (de leeftijd van Liesbeth), op een heel verantwoordelijke manier die job heeft gedaan!

Direct na schooltijd stond ze er elke dag om samen met Liesbeth de naschoolse uren op te vullen!

Zelf leren we als budgethouder ook wel uit zo’n vervangingen. Pas dan merk je wat er verkeerd was gaan lopen in het anderhalve jaar waarin we voornamelijk met één assistente werkten. Dat leert ons dan weer even dat we onze ogen open moeten houden om te vermijden dat er steeds meer en vaker en langer naar een smartphoneschermpje wordt gekeken in plaats van méé te spelen met Liesbeth en op tijd en stond een gebarenpraatje te houden.

En ’t is ook wel heel fijn om te ontdekken dat de andere assistenten, studenten en vrijwilligers, meteen bereid zijn om het assistentierooster mee te helpen vullen als er één iemand wegvalt door ziekte.

Bijna 10 dagen geleden vierde ik mijn verjaardag met een etentje in een wok-restaurant. Dat is voor Liesbeth echt een ideale formule! Zelf heb ik een grondige hekel aan al de aandacht die je krijgt als er opeens heel luid ‘Happy birthday!” weerklinkt door de grote ruimte. Waarbij iedereen dan zijn hals begint te rekken om te zien bij wie het ‘vuurwerk’ staat. Gelukkig heeft Liesbeth dat deel van mij overgenomen!

Vandaag, 25 februari, leek het wel een echte lentedag! Terrasjesweer! 18 graden bereikte de thermometer vandaag! Ook de volgende dagen beloven nog zonnig te zijn. De jacuzzi wordt dus tegen woensdag op gebruikstemperatuur gebracht. Onze jonge dame zal weer kunnen genieten!

En wij, we schreven ondertussen een vacature uit. Die is terug te vinden op de website van de VDAB, maar ook hier op deze site onder het knopje ‘vacatures’.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.