Met Rap op Stap naar de zoo.

Tijdens de voorbije maand is de lente officieel begonnen. Maar nu we Pasen vieren lijkt de zomerzon al van de partij te zijn!

Laat het toeval nu toch willen dat Karine van Rap op Stap Ronse net op paaszaterdag een uitstap naar de zoo organiseerde! Toen we daarvoor inschreven hadden we nooit durven hopen dat we de hele dag in t-shirt konden lopen!

We vertrokken met de trein vanuit Ronse naar Gent, om daar dan over te stappen op de trein naar Antwerpen. Karine had alles geregeld voor de groep, ook de rolstoelhulp in de stations. En goed geregeld, want alles verliep vlekkeloos!

Voor Liesbeth werd dit haar eerste echte treinreis. We hebben dus ’t gebaar voor trein maar even opgezocht!

In ’t Centraal Station in Antwerpen kocht ik allereerst onze picknick, grote belegde broodjes van Panos en flesjes frisdrank. Van de banken bij de ingang van de zoo, net na de ticketcontrole, maakten we al meteen gebruik om onze honger te stillen. Toen Andrew heel even het stokbrood van Liesbeth op de bank legde om haar medicatie te nemen werd dat brood gepikt door een grote meeuw. Niet zo erg, want we hadden nog reserve bij. Wél leuk om te zien hoe die meeuw genoot van ’t belegde brood. Eerst de inhoud op at voor hij aan het brood begon, en daarna, toen een paar eenden te dicht in de buurt kwamen, wegvloog met de rest van het brood. Neen, de buit delen zat er niet in!

We maakten op ons gemak een wandeling door de zoo. Ons doel was immers niet zozeer om àlle dieren te zien. Liever besteedden we wat meer tijd aan de dieren die de kinderen écht leuk vonden. En dat Liesbeth ’t meest van de vissen ging genieten wisten we wel van tevoren! Ze wil haar knuffelvisjes immers thuis ook altijd dicht bij zich houden. En natuurlijk zorgde het warme zonnetje er voor dat we op tijd en stond aan een drankje toe waren!

Alleszins een geslaagde uitstap, dank zij het zonnetje én dankzij Rap op Stap!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.