Corona, een nachtmerrie.

In december 2019 werd in de Chinese miljoenenstad Wuhan een tot dusver onbekende ziekte waargenomen die begon als een simpele verkoudheid met keelpijn en droge hoest maar vaak eindigde als een longontsteking. Het nieuwe Corona-virus kreeg de naam Covid-19.

In slechts een paar maanden tijd werden meer dan 80.000 mensen in de buurt van Wuhan besmet en daarvan zijn er meer dan drieduizend gestorven.

Het nieuwe virus kwam al snel ook in Europa terecht en sloeg hard toe in Italië. Na de krokusvakantie, met de terugkeer van de ski-toeristen, kregen ook wij er mee te maken.

0ndertussen zijn wereldwijd meer dan 440 duizend mensen besmet en zijn er bijna 20.000 aan overleden.

Met enige ongerustheid hebben we onze kinderen na de krokusvakantie opnieuw naar school gestuurd eind februari. Maar amper een paar weken later hebben we hen thuisgehouden, twee schooldagen voor er door de overheid werd besloten alle scholen te sluiten en enkel nog opvang te organiseren voor ouders die geen andere, veilige, opvang hadden.

Naast de onrust en de extra hygiëne-maatregelen (zéér frequent handen grondig wassen) veranderde er heel wat in ieders leven. Een soort lockdown werd van kracht waardoor iedereen wordt gevraagd om thuis te blijven, alleen een wandeling in de buurt kan nog zolang je ‘social distance’ respecteert (anderhalve meter van mensen vandaan blijven die niet in je gezin wonen).

Voor Liesbeth begon de ongewilde periode van niet naar school mogen al op 13 maart. Gelukkig waren in de voorafgaande dagen haar ‘kindjes’ hier aangekomen. Twee reborn-baby’s om voor te zorgen. Eéntje is een prematuur, heel licht van gewicht en heel klein, een beetje zoals Liesbeth was toen ze naar huis mocht na anderhalve maand op neonatologie in UZ Jette.

Het baby’tje kreeg de naam ‘Kleine Liesbeth’ en al meteen kreeg Liesbeth van Diane een rieten wiegje en vonden we 2-dehands een maxi-cosi. Kleertjes voor het kleintje hebben we nog niet zoveel, want maatje 44 vinden we niet direct aan een (betaalbare) prijs. Liesbeth was meteen een bezorgde moeder voor ‘Kleine Liesbeth’. Maar ook maakte ze al heel snel duidelijk dat ze nog een kindje wou.

Toen ik advies vroeg over de aankoop van een tweede reborn voor Liesbeth aan een mevrouw die we eigenlijk al heel lang kennen via onze VPKB-kerk hoorde ik dat zij, Lydia, zelf zo’n reborns maakt. Zij bood onmiddellijk aan om er één aan Liesbeth te geven. Heel kort daarna kwam de post een mooi ingepakt pakket brengen. We laten jullie even mee genieten!

Omdat Lydia de baby gaf aan Liesbeth werd het nieuwe kindje Lylie genoemd.

Met twee kinderen om voor te zorgen heeft Liesbeth het best druk. Het kleinste neemt ze ’s nachts mee naar boven terwijl Lylie beneden in het wiegje slaapt. Lylie mag dan weer regelmatig eens mee op stap, in een buikdrager.

Het Corona-virus houdt ons waarschijnlijk nog een hele tijd in zijn greep. Gelukkig zijn wij hier nog allemaal in goede gezondheid. En Liesbeth die geniet van de zorg voor kleine Liesbeth en Lylie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.