Hittegolf, afgelaste kampen, assistentenwissel,… maar toch ook leuke momenten!

Na de warmste week sinds 1833 (het begin van de metingen in België) zijn we nu heel blij met wat lagere temperaturen (toch nog zo’n 27 graden!) en heel af en toe wat regen.

Liesbeth zocht en vond in die té warme week wat verfrissing in de jacuzzi. We zorgden er voor dat het water enkele graden minder warm was dan de buitentemperatuur en daardoor kon ze toch nog gebruik maken van haar zo geliefde plonsbak.

In huis konden we, dank zij onze dikke muren en afgeschermde ramen, het toch nog altijd een stuk frisser houden dan buiten. Buiten eten kon soms nog nét, maar dan wel op een deel van het terras waar bv tegen de middag de zon nog niet echt kwam.

De hittegolf in combinatie met de stijgende corona-cijfers (dagelijkse updates via www.coronafacts.be ) zorgt er voor dat het niet altijd evident is om een leuke invulling te geven aan de dagen voor de kinderen. Een paar extra fietsen, tweedehands aangekocht (en door de fietsenmaker in orde gezet), nodigden wel uit voor een tochtje net voor zonsondergang.

De voor onze kinderen gereserveerde kampen werden ofwel door de organisatie, ofwel door ons afgelast om veiligheidsredenen. De corona-cijfers groeien immers gestaag en we hebben gemerkt (zie blogje van een maand geleden ivm Give us a break) dat niet iedereen zo voorzichtig is als wij. In Guab droegen de monitoren trouwens ook ineens maskers een week nadat we Liesbeth uit voorzichtigheid thuis hielden. Maar toen waren de groepjes al samengesteld zonder Liesbeth en hadden wij hier thuis al een alternatief gevonden. Extra assistenten dan maar!

Maar leven in de brouwerij is er hier altijd wel! Al is ’t maar een assistent die (alweer) vergeet om de avondmedicatie van Liesbeth te geven (deze keer gelukkig wel dezelfde avond ontdekt zodat er geen zware epilepsie-aanval van kwam!). Achteraf blijkt dan dat diezelfde assistent in zijn shift van 16 tot 20u maar liefst drie liter bier heeft uitgedronken achter onze rug. Geen wonder dat die medicatie werd vergeten! Zoiets kan natuurlijk niet en de assistent is dan ook meteen vervangen!

De leuke momenten? Die vinden we vaak gewoon in het buiten samen tafelen, of in een (soms ongewild) grappig klinkende uitspraak van één van de kids. Of zelfs in het ‘mondmaskerwinkeltje’ van onze kids. Moeke maakt en zij verkopen! 5 euro per stuk of 5 stuks voor 20 euro. Centjes gaan in de pot voor games. Willen jullie ook mondmaskers bestellen, stuur dan een berichtje via e-mail

Van de eerder zeldzame uitstapjes die we ‘corona-veilig’ kunnen doen genieten we des te meer! Zo gingen we eens een namiddag naar De Rijdtmeersen in Brakel (wat ondertussen ook al weer van het veilige lijstje geschrapt is wegens de verhoogde risico-factor daar), doen Liesbeth en de kids regelmatig een wandeling in de omgeving hier, en gingen we vandaag naar de ‘Toffenhof’ in Ouwegem (deelgemeente van Kruisem). Een aanrader voor rolstoelgebruikers (geen drempels, aanpast toilet) en iedereen die graag op een terras of in een tuin geniet van drankje, ijsje, pannenkoek, lekkere warme maaltijd, …

Ons zorgen maken over hoe de herstart van het nieuwe schooljaar gaat verlopen en hoe we dat voor onze kinderen gaan aanpakken, dat doen we pas over een goeie week. De corona-cijfers veranderen immers elke dag.

In de loop van de nu komende week gaan we eindelijk weer ons Liesbeth mét voortanden leren kennen. Na enkele weken verlof van de professor in het UZ die haar gebit heeft voorbereid wordt woensdag de brug geplaatst! We zijn benieuwd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.