Ga naar de inhoud Ga naar de navigatie Ga naar zoeken

Onze wensen!

We hopen van harte dat 2017 voor elk van ons (dus ook voor elk van onze lezers) een vredig, gezond en gelukkig jaar wordt!
Een jaar waarin mooie dromen uitkomen,
waarin we leuke mensen ontmoeten
en waarin we maar héél af en toe een dokter nodig hebben.
Wenskaart voor 2017
Een jaar ook waarin het terreurniveau weer naar een normaal peil zakt,
waarin de vluchtelingenstroom stopt omdat er geen reden meer is om te vluchten.
Een jaar waarin de president van onze vroegere kolonie van zijn brugpensioen gaat genieten en waarin we de goede kanten van Trump leren kennen.

Een jaar waarin we er zijn voor elkaar!

1.01.17. . Reageer

Uitgesloten omwille van haar handicap in een school voor kinderen mét een handicap!

Eind augustus kwam ons min of meer toevallig ter ore dat er eind september een 4- of 5-daagse openluchtklas zou doorgaan voor de leerlingen van de school van Liesbeth.
We vonden het al raar dat we daar nog geen informatiebrief of e-mail over hadden ontvangen, dus nam ik zelf contact op met buso Bernardusdriesprong.

Liesbeth en assistente Sofie Bleek dat er beslist was dat de klas van Liesbeth niet mee mocht gaan. Liesbeth zit in een klasje waar elk van de leerlingen (een zestal) wel veel zorg vraagt. Liesbeth moet bv verluierd worden omdat ze incontinent is. Maar dat wordt voornamelijk door de thuisverpleging gedaan die daarvoor drie maal per dag op school komt.
Ook tijdens een meerdaagse uitstap is thuisverpleging mogelijk. Maar nog makkelijker voor de juffen is het als Liesbeth voor zo’n openluchtklas een pab-assistent of een vrijwillige begeleider meeneemt.
We hebben dat dus aangeboden aan de school!
“Neen, de beslissing is al genomen!” was het antwoord.

Tijdens een bezoek in het nog maar pas gestarte dagcentrum waar onze Wesly een paar dagen per week gaat kwamen we toevallig de coördinator van de OV1-afdeling van de school van Liesbeth tegen. Ik kon het natuurlijk niet laten om nog eens te vragen of Liesbeth niet mee kon, eventueel met een door ons geleverde begeleider. Kon niet!

Omdat de openluchtklas al zo snel doorging hebben we het toen noodgedwongen losgelaten, maar niet zonder het goede voornemen te maken dat we dit tegen volgend schooljaar rechtgezet willen zien. Zeker als de locatie waar de bosklas doorgaat zo toegankelijk is als dit schooljaar!

In de loop van deze eerste schoolmaanden waren er enkele veranderingen bij het personeel (juffen, enz) in de klas van Liesbeth. Die periode was dat ook duidelijk aan haar te merken, ging ze minder graag naar school. Gelukkig is er nu weer wat stabiliteit en kan ze weer met de glimlach vertrekken ‘s morgens.

traplift Thuis is er een hele verbetering gebeurd in functie van Liesbeth door de plaatsing van een traplift. Toen we een zestal maanden geleden zo’n traplift gingen uitproberen in de zorgwinkel vond Liesbeth dat héél griezelig. Gelukkig kennen we haar goed genoeg om te weten dat ze heel snel nieuwe dingen leert en ging de aanvraag bij het VAPH toch door. Sneller dan verwacht was er ook een goedkeuring.
De lift is er dus nu, werd geplaatst tijdens de schooluren wat maakte dat Liesbeth de eerste weken altijd bang was dat die lift (hààr lift!!!) even plots kon verdwijnen als hij gekomen was. Haar eerste vraaggebaar als ze thuiskwam uit school was dan ook steeds of de lift er was! Ze nam zelfs een foto van de traplift mee naar school in haar boekentas!

En de openluchtklas? Dat kaarten we zeker aan op het eerste oudercontact, net voor de kerstvakantie!

30.11.16. . Reageer [2]

Augustus en september

Bellewaerde 2016 Tijdens de rest van de zomer, die dit jaar eigenlijk ook in september voortduurde, maken we samen met Liesbeth en de andere kinderen nog een gezellige uitstap naar Bellewaerde.

Eigenlijk is dat een erg fijn park om naartoe te gaan! Een goeie combinatie van attractiepark en dierentuin.
Liesbeth die vroeger graag op attracties wou is daar de laatste jaren heel wat minder voor te vinden.
Maar ze vindt het wel erg fijn om te kijken hoe onze andere kinderen genieten.
En zelf kijkt ze graag naar de dieren, zoals de olifanten.

Tijdens de zomermaanden hebben we hier ook meerdere verjaardagen te vieren.
Dus wordt er regelmatig gebakken met assistentie van de kids.
En om te smullen zijn ze allemaal van dienst!

N-VA ledenfeest in Plopsaland In september trakteerde N-VA haar leden op een dagje Plopsaland, met een optreden van de meisjes van K3.
Het weer was ons en Bart De Wever duidelijk goedgezind en het werd dan ook een erg fijne uitstap.
Voor ons was het meteen ook een weerzien van oude vrienden en kennissen.
Voor onze jongste pleegjes was ‘t een extra fijne uitstap omdat ze in Plopsaland werden opgewacht door een deel van hun biofamilie.

In de loop van de namiddag kon Wesly voor Liesbeth een reuzegrote ballon gevuld met helium bemachtigen.
Vastgemaakt aan haar rolstoel kon, ze die telkens naar zich toe trekken en weer omhoog laten gaan, iets wat haar uren plezier bezorgde!
Dat is heel duidelijk te zien in dit filmpje.
Toen we naar huis reden na een lange dag plezier probeerden we nog om die ballon mee te nemen, maar om die in de auto te krijgen was hij veel te groot en vasthouden met de koord door het autoraampje bleek onmogelijk!

Met Zara en Brexit genieten van de septemberzon Ondertussen is ook de school weer herbegonnen en Liesbeth is daar toch wel blij om. We denken dat ze haar schoolroutine en schoolvriendjes toch wel mist in de vakantie.

Op school komt ze weer in de klas van dezelfde juf van ‘t vorige jaar.
Ook de meeste klasgenoten zitten weer in haar groep.
Liesbeth hervindt dus al gauw weer haar gewone routine.

Tijdens de weekends thuis amuseert ze zich afwisselend met de jacuzzi en de kleine hondjes, en ook daar is ze erg gelukkig mee.

30.09.16. . Reageer