De aangepaste ruimte van Liesbeth

Van onze garage en een kleine uitbouw omwille van de lichtinval en de doorkijk naar de living (via de erker kijken we binnen in de kamer van Liesbeth) maakten we een slaap-, bad- en therapie-ruimte voor Liesbeth op het gelijkvloers. Liesbeth & Sarah

In deze kamer werd alles voorzien om het voor Liesbeth zelf en ook voor haar verzorgers zo leefbaar mogelijk te maken. Vroeger moesten we Liesbeth naar de eerste verdieping dragen om haar daar in bad te doen en te slapen te leggen. Nu kan dat allemaal beneden gebeuren. Ze slaapt in een elektrisch hoog/laag-bed, ze heeft een badlift waardoor ze zonder veel hef- en tilwerk in bad kan, een ingebouwde kast met schuifdeuren zorgt ervoor dat al haar speelgoed en therapie-materiaal bij de hand is, een kraan met camera-oog laat haar toe om zelf haar handjes te gaan Badkamer wassen aan de lavabo, kleurige tegels aan de muur zorgen voor een vrolijk effect en maken haar tegelijk ook duidelijk waar ze zich precies bevindt (Liesbeth heeft CVI, is dus slechtziend), kleurige lichtjes die aan ‘t plafond werden bevestigd voorzien in snoezelmogelijkheden. In het therapiegedeelte kan Liesbeth haar kiné of logo krijgen, maar ze kan er ook zitten spelen op de grond of aan een makkelijk tafeltje met haar rolstoel.

De vloer bestaat uit anti-slip-tegels waardoor ze makkelijker (en zonder uitglijden) haar stap-oefeningen kan doen. In het (valse) plafond zitten een boel stopcontacten verwerkt waardoor telkens andere licht-effecten kunnen worden aangesloten.

We maakten een nieuwe doorgang van haar kamer naar de brede hal en vandaar kan ze door een brede deur naar de living komen zonder al te veel moeilijkheden. Vanuit haar kamer kan ze ook naar de tuin.

In de living en de keuken werden drempelbruggen geplaatst. Op de deuren die Liesbeth nodig heeft om van haar eigen ruimte naar de living te gaan zullen mettertijd nog makkelijk bedienbare knoppen worden aangebracht waardoor Liesbeth de deuren zelf kan openen vanuit haar rolstoel.

Eén antwoord op “De aangepaste ruimte van Liesbeth”

  1. Hallo!

    Ik vind het erg knap hoe jullie de kamer van liesbeth hebben ingericht! Ondank de aanpassingen zijn jullie er in geslaagd om de kamer een vrolijk uitzicht te geven, wat een kleuter nodig heeft. Proficiat!

    Groetjes

    Jolien

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.