Weekend-activiteiten

Nadenken? Sinds Liesbeth met haar Mini-walker de wereld verkent, wordt ze duidelijk “zelfstandiger”. Ze kijkt niet meer voortdurend achterom om te zien of haar broer, zus, mama, papa of assistent wel in de buurt blijft.
Ze geniet er van om in haar schooltje de speelzaal door te stappen, alle hoeken uit te proberen, de klaslokalen in te lopen. Bij mooi weer (wat er in de voorbije tien dagen niet echt was, maar nu gelukkig weer wél!) is ook de speelplaats een prettig oefenterrein.
Thuis zetten we de beide deuren van haar kamer open, zodat ze met haar Mini-walker rondjes kan lopen door haar eigen ruimte en door de hal.

Tijdens de voorbije dagen was Liesbeth weer eens in de war met
dag en nacht. Feest van Suzanne Wakker worden om drie uur ’s nachts, niet meer inslapen en dan natuurlijk in de namiddag in slaap vallen tijdens haar spel. Wat er dan ook voor zorgde dat ze niet echt in stemming was voor het verjaardagsfeest van zus Suzanne op zaterdag!
Gisteren is haar weekend-assistente, Cynthia, er in geslaagd om haar de hele dag wakker te houden.

We bezochten samen met Liesbeth de Open-Deur-Dag van de Gemeenschapsschool in Oudenaarde, waar we onze stagiaires nog eens terugzagen! Voor Liesbeth was vooral het springkasteel heel aantrekkelijk.

De voorbije nacht sliep ze eindelijk weer eens goed! Deze morgen zat ze zelfs een uur lang heel vrolijk te spelen in haar bed, donsdeken er uit gegooid, kraaiend met de kleine speelgoedjes te prutsen die we vastmaakten aan haar veiligheidshek. Na een uurtje spelen kwam haar assistente er aan, dus werd ze ook uit haar bed gehaald. Maar dit is in elk geval een prettiger start van de dag dan wakker worden en beginnen zeuren om uit bed te mogen!
met Cynthia Deze namiddag was er een plezierig zonnetje, wat ons naar ‘t Muziekbos lokte. Een heel mooi stukje van onze Vlaamse Ardennen is dat toch!
Het bos met zijn spel van licht en schaduw brengt Liesbeth altijd tot rust. Ze geniet er van om allerlei dingen aan te raken: takjes, blaadjes, ruwe boomstammen, …
En morgen staat er al weer een leuke uitstap op de agenda: op schoolreis met alle kleutertjes van de Floreal!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.