Weer een stap vooruit !

Toen we in april op de kangoeroebeurs rondliepen, ontdekten we daar een looptoestelletje dat er best interessant uitzag. Mini-Walker We lieten Liesbeth even testen, en we dachten dat zoiets haar wel zou kunnen helpen om haar tot zelf stappen aan te zetten. Alleen… het vastmaken van Liesbeth leek nogal ingewikkeld, en het toestelletje zelf zou dus niet echt handig zijn om te gebruiken met de verschillende assistenten.
Mini-walker Dus via rondvragen en op internet op zoek naar een even stabiele, maar eenvoudiger te gebruiken versie!
Sinds een tiental dagen heeft ze nu een Miniwalker in bruikleen via de orthopedist. We gebruiken het toestelletje zowel thuis als op school, en op beide plaatsen geeft het aan Liesbeth een gevoel van zelfstandigheid! Ze had vrij snel door hoe ze zich ermee kan verplaatsen, en ook hoe ze de moeilijke bochten moet nemen.
De maat die ze nu gebruikt (1) is eigenlijk net iets te klein. De Miniwalker die wij bestelden en die ze over een paar weken zal krijgen is net één maatje groter (2), groot genoeg om een paar jaar mee te kunnen groeien. MiniWalker
Dat mag ook wel, want het Riziv betaalt voor zo’n looptoestelletje maar zo’n 300 euro terug, terwijl de eigenlijke kostprijs zo’n 1500 euro bedraagt. Daar gaat ons vakantiebudget dus weer! En de rest? Die gaat op aan de nieuwe manuele rolstoel die we bestelden! Zolang Liesbeth, zoals de meeste cp-tjes, in een schelp moest zitten, werd haar rolstoel volledig terugbetaald. Nu ze door veel oefenen eindelijk ver genoeg is om een sportief, makkelijk wendbaar, manueel rolstoeletje te bestellen, wordt dat ook maar gedeeltelijk terugbetaald.
Meer nieuws daarover zodra we een beter zicht hebben op de kostprijs!

Eén antwoord op “Weer een stap vooruit !”

 1. Beste Liesbeth,

  wij zijn op zoek naar een miniwalker voor on ze dochter Iris

  Ze is nu 5 1/2 en heeft er 1 geprobeerd van een ander kindje maar hij is helaas weer terug.

  Nu willen we er 1 kopen maar weten niet waar.

  Kan jij ons helpen?

  Groet

  Rob Groos

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.