Kerk voor kinderen

Vorige zondag gingen we nog eens naar onze kerk. Bijna met z’n allen! Alleen Jonathan was er niet bij! Die zat op de Gentse Feesten (moet ook gebeuren!).
Onze kerk is een kleine protestantse gemeente (VPKB) in Geraardsbergen, met een vrouwelijke dominee (Saskia Ketelaar) als voorganger.
Suzanne en dominee Saskia Ketelaar Zoals in de meeste protestantse kerken is er bij ons echt ruimte voor de kinderen. Er wordt van hen niet verwacht dat ze een uur lang stil op hun stoel zitten. Als de kerkdienst zo’n tien minuutjes bezig is worden ze door de dominee gevraagd om bij haar vooraan te komen zitten en worden ze door vraaggesprekjes en leuke liedjes echt betrokken bij de kerkdienst. Na dat gesprekje mogen ze dan met een begeleider naar de koffiezaal gaan, waar ze op hun eigen manier de kerkdienst verder zetten. Meestal gebeurt dat met een knutselwerkje.
Liesbeth met assistente Cynthia in de kerkdienst Nu Liesbeth PAB-assistentie heeft gaat ze met de andere kinderen mee naar de “kinderkerk”. Maar ook al tijdens het eerste deel van de dienst mag ze gerust op de grond zitten spelen met de muziekinstrumentjes. Na afloop van de kerkdienst voor de volwassenen, verzamelen we dan weer en wordt er een beetje bijgepraat met frisdrank en koffie en koekjes.
Eén van de gespreksonderwerpen is steevast de grote vorderingen die Liesbeth heeft gemaakt. Van teer poppetje, volledig blind en motorisch onbekwaam een bewuste beweging te maken is ze nu al een flinke kleuter die zich heel bewust is van haar omgeving en geniet van spel en beweging en die trots al een pauw aan de handen van haar begeleider ronstapt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.