Liesbeth volgt de familietraditie

Met een papa die de hele dag achter zijn pc zit om zijn vertaalwerk te doen, een oudste broer die informatica studeerde (en zich nu nog verder specialiseert), de tiener-broers en zussen die verzot zijn op mailen en chatten en een mama die zich met Handiklap en alle mogelijke opzoekwerk op internet bezighoudt, kon Liesbeth niet meer achterblijven!

kip Zondag haalden we dan ook de één-functie-toets van onder het stof (een paar jaar geleden aangekocht maar toen zeer weinig gebruikt omdat Liesbeth er nog niet aan toe was) en gooiden een hoop leuke foto’s en tekeningen op een Power Point om eens te kijken wat Liesbeth er mee zou doen. Twee uur aan één stuk zat ze te klikken!

Daaruit groeide dan het idee om Power Points te maken rond de thema’s die in de klas worden gebruikt.
Zo werken ze in de Floreal deze week rond de “kipppenfamilie”.
Dus zochten we via Google en “grote afbeeldingen” naar mooie en duidelijke foto’s van kippen hanen, kuikens en eieren en maakten daarmee een leuke diareeks.

Liesbeth aan pc Maandagochtend was het dan zover. De nieuwe laptop van mama werd mee naar de klas van Liesbeth genomen en samen met haar één-functie-toets (een soort van grote ronde muis waar je alleen maar mee kan klikken) naast de gewone klascomputer gezet en Liesbeth kon aan de slag, tot groot enthousiasme van juffrouw Carine. Tijdens het uurtje woordenschat-uitbreiding waarmee de kleuters meestal hun dag beginnen kan Liesbeth nu zelf ontdekken via haar pc over welk thema ze die week leren. Ondertussen leert ook mama bij (dank zij Jonathan) en krijgt Liesbeth morgen bij elke foto van een haan een echt hanegekraai te horen, waardoor ze makkelijker haar CI-toestelletje zal willen dragen om aan de pc te werken.

Volgende week komt er dan weer een nieuw thema (Pasen natuurlijk!) en dus ook een nieuwe Power Point.

Op termijn willen we een bibliotheekje aanleggen van Power Points rond verschillende thema’s en die via Handiklap aanbieden voor andere inclusie-projecten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.