Power Point

een ei! De eerste vijf Power Points voor Liesbeth zijn klaar!
Wat een werk om mooie (en duidelijke) foto’s te vinden bij de thema’s van de klas.
Zeker als je uit de generatie stamt die nog computerloos is opgegroeid en als je zelf in je studententijd geen pc hebt aangeraakt!
Maar ‘t is gelukt! Geluidjes zijn toegevoegd en soms ook leuke animaties.

bigtrack
De voorbij week heeft Liesbeth genoten op school van de Kip-PP. En vanaf morgen is het klas-thema “Pasen”, dus kan ze weer naar hartelust klikken met de (grote) éénfunctieknop. Ondertussen is ook de trackball Bigtrack al aangekomen en kan ze via de linkermuisknop ook al klikken. De cursor leren besturen wordt hoogstwaarschijnlijk een project van lange duur, maar we hopen dat het haar stillaan toch zal lukken!

Verder slaagt ze er nu ook in om de het hellend vlak tussen onze living en de keuken te overbruggen met haar manuele rolstoel. Een hele prestatie want daarvoor moest ze eerst doorhebben dat ze één wiel moet vasthouden terwijl ze haar andere handje verplaatst op de wielbeugel. Immers, de wielen van een kinderrolstoel zijn niet zo heel groot, en in één zwaai geraakt ze niet over de helling.

Haar buggy is ook weer hersteld. Een paar weken geleden is één van de metalen stukken gebroken en dus was hij “buiten dienst”. Dank zij de kundige handen van een praktijkleraar in het KA van Oudenaarde is hij nu weer bruikbaar en kan hij vrijdag met ons mee naar de Ardennen. In datzelfde KA is er open-deurdag op 6 mei en voor leerlingen richting verzorging: je kan er in het zevende jaar een inclusie-stage doen (bij Liesbeth of bij één van de andere inclusiekindjes).

Als andere ouders of leerkrachten van kinderen met een mentale of motorische handicap ook met power points willen werken, kunnen ze ons contacteren. Kijk daarvoor even bij de link Materiaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.