Heel wat nieuws in korte tijd.

Tijd voor een update!

Tijdens de voorbije twee weken is er heel wat gebeurd.

We genoten van de namiddag in het dagcentrum De Beweging in Bottelare en de daar aangekochte plantjes staan al flink te bloeien in de terraspotten.
In Bottelare kwamen we de meeste mensen van onze EEP-groep Liesbeth met Tieneke en baby-poes
tegen (allemaal daar op uitnodiging van Dieter!) en natuurlijk ook Tieneke, die vandaag ook bij ons op bezoek kwam samen met haar PAB-assistent Geert en onmiddellijk verliefd werd op onze jonge poesjes. En Liesbeth? Zij genoot in Bottelare maar ook vandaag thuis van het gezelschap van Tieneke, want voor haar brengt het contact met andere personen met een handicap telkens een gevoel van herkenning teweeg.

Liesbeth's computerhoekje Na het bezoek aan de Reva-beurs in Gent-Expo, waar Liesbethje in de stand van Modem een touchscreen uitprobeerde, hebben we er onmiddellijk één besteld. Haar PowerPoints bedienen werd hierdoor nog eenvoudiger. Ze beschikt nu ook over haar eigen computerhoekje in de living, net als haar oudere broers en zussen, en haar mama natuurlijk.

Tijdens ons bezoek aan Modem leerde Wim mij meteen hoe ik via het PowerPoint-systeem ook eenvoudige spelletjes (oefeningen) kan maken voor Liesbeth die haar kunnen voorbereiden op het werken met een Tellus-computer en Mind Express. Ondertussen zijn er al enkele van die spelletjes klaar en voor de geïnteresseerden staan die vanaf maandag ook op deze website. Je kan ze vinden onder navigatiemogelijkheid: download.

Ondertussen hebben we een tweede touchscreen aangekocht, om te vermijden dat we telkens een hele verhuis moeten meenemen naar school. We vonden een firma die alle computermateriaal tweedehands maar technisch in orde verkoopt aan een eerlijke prijs. De gegevens daarvan staan bij de links onder “materialen”.

Omdat Liesbeth sinds kort er in slaagt zichzelf, zonder hulp, met drempelbrug
haar manuele rolstoel op de drempelhelling van onze zithoek naar de eetkeuken te rijden, hebben we aan Marc, de papa van Soraya, gevraagd om ook de helling in de living aan te passen (minder steil te maken). Meteen werd ook een helling gemaakt om van de speelplaats de school binnen te rijden. Op deze hellingen zijn er rubber tapijtjes vastgemaakt, waardoor het afglijden wordt beperkt en ook de snelheid bij de afdaling enigszins onder controle te houden is.

Ja, ‘t leven staat hier niet stil. Letterlijk soms, nu er naast onze twee honden en onze twee volwassen poezen ook nog vier kleine katjes in huis rondhuppelen. Voor drie daarvan hopen we een goed adoptiegezin te vinden (klik in de navigatiekolom maar eens op Zoekertjes) en ééntje, Astrid gedoopt, blijft bij ons.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.