Weer een schooljaar voorbij.

Ja, we zijn alweer eind juni en ook dit derde schooljaar in de Floreal zit er bijna helemaal op voor Liesbeth.
Volgend jaar kan ze nog eens bij juffrouw Carine terecht en daarna wordt het ook voor haar de basisschool!

Ondertussen heeft Liesbeth ook de hulp gehad van drie verschillende GON-juffen. Die komen dan voor een viertal lesuurtjes per week om Liesbeth te helpen met de dingen waar ze ‘t moeilijk mee heeft omwille van haar handicaps.

Met de GON-juf van vorig jaar, Ilse, én met de GON-juf van dit schooljaar, Carolien, klikte het wonderwel. Liesbethje heeft van elk van hen heel wat hulp gekregen. Deze beide juffen hebben vooral naar zelfredzaamheid en communicatie toegewerkt, door Liesbethje zo goed mogelijk te integreren tussen haar klasgenootjes. Jammer genoeg krijgt ook juf Carolien volgend jaar een andere taak toebedeeld, en zullen we dus weer even moeten afwachten of we een even leuke juf in de plaats krijgen!

Liesbeth op pc
Zoals elk trimester werd ook nu vergaderd door het inclusieteam om na te gaan of Liesbethje ook in de voorbije maanden nog positief evolueerde en werd er ook nu weer besproken wat onze doelstellingen zijn voor het volgende schooljaar. De integrale tekst van het verslag van deze vergadering kan je terugvinden via deze link.
Misschien maakt dat meteen ook duidelijker hoe inclusie precies werkt. Het doel van inclusief onderwijs is immers NIET het behalen van de eindtermen, maar wél een kind met één of meerdere handicaps integreren in een groep van leeftijdsgenoten met als doelstelling toch steeds een positieve evolutie in het leerproces van het inclusiekind te bewerkstelligen.

Als we terugkijken op de voorbije schooljaren is de evolutie van Liesbeth haast mirakuleus te noemen. En elke trimester opnieuw is dat te merken aan het verslag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.