Zes jaar geleden…

Liesbeth 6 jaar A
Vandaag precies zes jaar geleden kwam Cristiano in ons gezin wonen. Cristiano kwam uit Angola, was sinds een paar weken in België en kwam bij ons als pleegzoon. Hij was toen bijna 10 en een half jaar oud, heel mager en klein van gestalte. Praten met hem was nog niet zo eenvoudig. Hij sprak vloeiend Lingala en Portugees, daarnaast een beetje Frans ook. We probeerden hem op zijn gemak te stellen, en één van de dingen die we met behulp van gebaren uitlegden was dat er over twee maanden een baby’tje zou komen.
Diezelfde avond werd Liesbethje heel onverwacht geboren, twee maanden vroeger dan gepland. Een heel fragiel kindje dat nog niet in staat was om zelfstandig te ademen.
Liesbeth 6 jaar B Vandaag, zes jaar later, is Cristiano een “sterke beer” van 16, en is Liesbeth een vrolijke kleuter van zes. Een kleuter die ondanks al haar beperkingen van het leven geniet met volle teugen. Die met veel enthousiasme en een beetje hulp haar verjaardagscadeautjes uitpakt. Die als een echt juffertje geniet van de mooie nieuwe kleertjes die ze in haar pakjes vindt en die keer op keer weer wil bekijken. Die ook erg blij is met de “boksbal” in de vorm van een vrolijke gele pinguïn. Ze klopt er op zodat hij heen en weer wiebelt (verzwaarde bodem), trekt hem op schoot en knuffelt hem.
En straks, in de namiddag, krijgt ze lekkere pannenkoeken, één van haar lievelingsgerechtjes.

Eén antwoord op “Zes jaar geleden…”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.