Een nieuwe start.

Maandag brachten we Liesbeth voor ‘t eerst naar haar nieuwe school, ‘t Craeneveld in Eine-Oudenaarde. Ze werd er als een echte VIP verwelkomd door de juf (juf Magali) en de kinderverzorgster (juf Babs). Ook Martine (de orthopedagoge) en Dirk (de directeur) kwamen haar begroeten.
In de loop van die eerste schooldag kreeg ze ook nog bezoek van Caroline (haar GONjuf van het vorige schooljaar die nu voltijds in de school zelf werkt) wat voor Liesbeth zeker een blij weerzien was.
Naast Liesbeth zijn er nog zeven andere kindjes in de klas, zeven nieuwe vriendjes dus!

Voor ‘t eerst bleef ze nu ook eten op school en blijkbaar was ‘t een lekkere visschotel want haar bordje leeg eten ging zonder problemen! Ook toen na de maaltijd haar assistente (Sarah) naar huis vertrok, bleef Liesbeth het best naar haar zin hebben op school.

In de namiddag kreeg ze kiné van Ann, haar vaste Bobath-kinesiste die nu ook deeltijds in het MPI werkt.
Toen we haar tegen vier uur gingen ophalen wachtte Liesbeth ons goedgehumeurd op.

Thuis hadden we nog een leuke verrassing voor haar.
dvd liedjes met smoggebaren Twee dvd’s vol met eenvoudige kinderliedjes voorzien van
smoggebaren
. Deze dvd’s werden gemaakt door Jolanda, zelf moeder van een gehandicapt jongetje. Echt een prima aankoop. Liesbeth was meteen enorm geïnteresseerd en imiteerde spontaan de gebaren. Door herhaaldelijk haar duim op te steken gaf ze ook aan dat ze ervan genoot!

Gisteren toonden we ’s morgens de foto van juf Magali en juf Babs aan Liesbeth en meteen antwoordde ze met een gebaar dat ze naar school wou vertrekken. Haar tweede schooldag werd ze begeleid door Macha, haar stagiaire, en samen trokken ze met de klas naar ‘t zwembad van Oudenaarde waar er naar hartelust kon geploeterd worden. Heerlijk toch?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.