Pas op! Ik kom er aan!

fietsen1 …lijkt Liesbeth te willen zeggen als ze op haar fiets zit!
Sinds een paar weken beschikt ze immers over een aangepaste driewieler.
Samen met de kinesiste (An) leert ze in het zaaltje van haar school nu ook die fiets gebruiken.
En zelf lijkt ze te vinden dat het best goed lukt. Kijk maar naar haar opgestoken duim!

Liesbeth is nu, na twee weken, haar nieuwe school al goed gewoon. Vorige week is ze zelfs een hele dag mee op uitstap geweest (rollebollendag) begeleid door Mascha (stagiaire).

fietsen2 Liesbeth is op school ingeschreven onder type 4. Dat kan best, want ze heeft immers een ernstige motorische handicap. Anderzijds is Liesbeth wel het enige dove kind in ‘t Craeneveld en heeft ze heel wat hulp nodig bij het ontwikkelen van haar communicatieve vaardigheden. Ook in haar nieuwe klasje maakt ze dus gretig gebruik van haar pc om met thema-powerpoints te werken. En daarnaast, als vanouds, ook telkens een voorwerp dat de link kan duidelijk maken met de powerpoint. Zo werkten ze deze week rond sprookjes en prinsessen. In de thema-powerpoint zitten heel wat afbeeldingen van mooi uitgedoste (Barbie-)prinsesjes en zelf had Liesbeth een roze prinsessenjurk meegenomen, met veel tule en strikjes zodat ze zich al even mooi kon uitdossen als die dames op haar pc-scherm.

Daarnaast leert ze ook beter praten met (smog-)gebaren. maar natuurlijk hopen we voor haar dat ze zich later goed verstaanbaar zal kunnen maken en daarom volgde ik begin deze week de initiatie-cursus voor werken met Mind Express.

Met veel zweet (geen tranen) heb ik in de loop van deze week de les proberen omzetten in de praktijk, en in mijn pc zit nu een soort basis-communicatie-programma voor Mind Express.
In de kerstvakantie hopen we Liesbeth er een klein beetje vertrouwd mee te kunnen maken. Er echt goed gebruik van leren maken zal wel jaren kosten, maar Liesbeth heeft ons al zo vaak verbaasd met haar doorzettingsvermogen en ook praten met Mind Express zal op langere termijn wel lukken!

Deze week was stagiaire Mascha voor ‘t laatst bij Liesbeth aan ‘t werk. Ze zullen elkaar nog wel zien (gelukkig !) want Mascha blijft voor haar volgende stageperiode in dezelfde school als waar Liesbeth nu is.
We zullen je missen, Mascha!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.