Dominiek

Gisteravond kwam Jan-Jan Sabbe spreken tijdens onze EEP-bijeenkomst over PTP (persoonlijke toekomstplanning). Hij gebruikte daarvoor een interessante dvd die ons het verschil nog eens duidelijk liet zien tussen leven in een instelling en alleen wonen met PAB.
Jan Jan Sabbe.doc

Naast de dvd bracht hij ook Dominiek mee die een van de hoofdrollen heeft in de documentaire. Zo konden we hem ook persoonlijk bijkomende vragen stellen.

Dominiek Wie Dominiek wil leren kennen kan doorklikken naar zijn website en/of zaterdagavond naar Familie kijken op VTM waarin Dominiek een figurantenrol als politieagent zal spelen.

Dominiek is een persoon met een licht mentale handicap die er met behulp van zijn netwerk (vriendenkring) in geslaagd is een zelfstandig leven op te bouwen. Hij heeft bovendien een erg warme persoonlijkheid en hij straalt wijsheid uit.

Laat ons dus maar hopen dat de minister van welzijn bereid zal zijn om PTP verder financieel te steunen. Ik hoop in elk geval dat Liesbethje met de nodige ondersteuning ook haar leven als volwassene zal kunnen uitbouwen en net als Dominiek haar eigen plaats in de maatschappij zal veroveren!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.