Team-vergadering op school

Omdat Liesbeth met haar meer complexe handicap eerder een uitzondering is in haar school, ‘t Craeneveld in Eine , werd ons gevraagd om een uur uit te trekken voor de bespreking van Liesbeth samen met het team dat met haar werkt op school.

Een gesprek dat zeker een goed beeld gaf van het functioneren van Liesbeth in haar klasje. Waaruit toch ook duidelijk bleek dat zij de voorbije maanden heeft geleden onder het voortdurend wisselen van de PAB-assistenten. Iets wat we als ouders jammer genoeg niet in de hand hebben, want de motivatie van een assistent blijkt vaak pas als ze al aan ‘t werk zijn met Liesbeth.

schoolfeest 't Craeneveld 2008 Naar volgend schooljaar toe werd er afgesproken dat Liesbeth nog één jaar in de kleutergroep blijft. Zo kan ze ook op een rustige manier leren om met de Tellus om te gaan als communicatiemiddel.
Extra hulp voor Liesbeth is er alleen in de namiddagen nodig. Tijdens de ochtenduren zou de juf graag zelf met Liesbeth werken om zo een meer persoonlijk contact op te bouwen, iets wat alleen maar aantoont dat zij in elk geval de juiste motivatie heeft.

Met een goed gevoel thuis kunnen komen na zo’n teamvergadering over je kind met een meervoudige handicap is een zeldzaam genoegen. Een genoegen dat je pas kan ervaren als je echt voelt dat de school om het kind gééft.

We wensen dan ook alle mensen van ‘t Craeneveld een gezellige zomervakantie toe!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.