PTP

PTP1 PTP staat voor persoonlijke toekomstplanning.
Heel eenvoudig uitgelegd is dat een groep van mensen die zich betrokken voelen bij een bepaalde persoon met een handicap en vanuit die betrokkenheid regelmatig willen samenkomen om de persoon met een handicap en/of zijn/haar ouders te ondersteunen.
Samen met Mieke en Geertrui van vzw PLAN kwamen we gisteravond voor ‘t eerst bij elkaar rond Liesbeth.
Deze eerste avond werd gebruikt om met elkaar kennis te maken (voor zover de mensen elkaar al niet kenden van tevoren) en om de werking van PTP uit te leggen.
We spraken af om over twee maanden opnieuw samen rond de tafel te gaan zitten.
Liesbeth zelf was er gezien het late uur niet echt bij aanwezig. Zij gaat immers rond 19 uur naar bed (vraagt dat ook zelf) en de samenkomst begon om 20 uur.
PTP2 Na de samenkomst ruimden we de tafel af en plots bleek Liesbeth wakker te zijn.
Middernacht! En geen mogelijkheid meer om haar stil te krijgen zonder haar uit haar bed te halen.
De hele nacht lang heeft ze mij geknuffeld, vragen gesteld (gebarenvragen), kusjes gegeven, soms zitten schateren. Kortom, een doorwaakte nacht voor moeder en dochter, maar daarnaast ook op de één of de andere manier een gezellige nacht. Liesbeth toont de laatste tijd heel sterk haar aanhankelijkheid als ze in nachtelijke of vroege ochtenduren mee in ‘t grote bed ligt.
En elke keer als ik haar in gebaren vertel dat we allebei gaan slapen, maakt ze met haar duim en een herhaling van het slaapgebaar duidelijk dat ze akkoord is. Ze geeft dan ook telkens een natte (mondje open) slaapwel-zoen. Maar jammer genoeg is ze drie minuten later alweer actief bezig en is ze dat hele slaap-akkoord vergeten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.