Een nieuw begin.

Het nieuwe schooljaar is gisteren begonnen, ook voor Liesbeth.
Een gloednieuwe Winnie De Pooh-boekentas werd aan haar rolstoel gehangen. Voor haar het symbool van opnieuw naar school gaan.

Ook het assistentierooster is weer grondig vernieuwd. Sharon werd vervangen door twee nieuwe mensen. Annelies, die eigenlijk Liesbethje al kent van toen ze nog een baby was en in juli als vrijwilligster meeging op vakantie om Liesbeth te begeleiden, en Bouchra, een actieve jonge vrouw uit Ronse. Annelies zal voornamelijk instaan voor de school-begeleiding, het maken van de programma’s op de pc die Liesbeth nodig heeft om cognitief te kunnen ontwikkelen en om haar te leren hoe ze via de pc kan duidelijk maken wat ze wil. Bouchra vult een groot deel van de zorg voor Liesbeth in, en zal daarnaast ook af en toe Annelies vervangen.
Twee mensen die bereid zijn om met actieve inzet hun taak bij Liesbeth te volbrengen.

Assistentie invullen op een goede manier is niet altijd eenvoudig. De juiste mensen vinden, waarbij volgens mij niet zozeer het diploma van belang is, maar wél de motivatie en de inzet die ze bereid zijn te leveren.

statcounter van deze site op 1 september 2008 Ook via deze site komen vaker dan vroeger adviesvragen binnen van andere budgethouders (vaak de ouders van een persoon met een handicap of de persoon zelf als die in staat is om zijn/haar eigen administratie af te handelen).
Dat blijkt ook uit de statcounter die aantoont dat we nu, na 8 maanden, al evenveel kliks hebben dan vorig jaar eind december.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.