Fietsen

Een rare week was dit.
Eén van de pleegzussen is de deur uit sinds deze week en dezelfde dag kregen we bericht dat een tante plots was overleden.
Dat alles zorgde voor extra stress en drukte.
En toch waren er tussendoor best leuke momenten.

Liesbeth met de fiets Zoals toen Liesbeth met een vork pasta aan haar papa voerde, en hem bij elke hap beloonde met een opgestoken duim!
Of zien hoe blij Liesbeth is met de fiets die ze sinds woensdag in bruikleen heeft van HMC, een firma voor hulpmiddelen.

Ze mag die nu een week uitproberen en als we dan weten wat er eigenlijk nog moet aangepast worden aan die modelfiets kunnen ze ons helpen om een aanvraag te doen bij het Riziv. Zo merkten we bijvoorbeeld al dat er zeker nog een extra gordel nodig is om haar romp-oprichting te verbeteren.
Maar ‘t fietsen zelf lukt al een beetje, met assistent Annelies als coach kan ze in het rustige straatje aan de overkant goed oefenen.

Met assistente Bouchra heeft ze ook een nieuwe manier ontdekt om tv te kijken. Ze zit daarvoor op de keukentafel met haar voetjes gesteund op de zitbank. Als ze haar romp dan mooi opricht zit ze op precies de goede afstand om tv te kijken. Ze moet immers bijna vlakbij het scherm zitten om dat visueel haalbaar te maken.

Met haar Kay-walk loopt ze nu ook dagelijks het huis door. Steeds meer zelfvertrouwen krijgt ze! Soms vergeet ze zich vast te houden omdat ze ons iets wil vertellen met een twee-handen-gebaar. Dat loopt weleens verkeerd af natuurlijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.