Hart tegen hart

Dat het niet zo evident is om voor Liesbethje een hulphond te krijgen, daar hebben we het op deze site al eerder over gehad.

Voor sommige opleidingscentra is de meervoudige handicap van Liesbeth een té groot probleem. Omdat ze naast haar motorische en visuele handicap ook volledig doof is, is het dus nodig de hulphond te leren om bepaalde gebaren te begrijpen.

Vandaag kregen we toch het bezoek van Chantal en Gerrit van de organisatie Hart tegen hart. Deze mensen deden in elk geval de moeite om eens kennis te komen maken met Liesbeth. Ze zullen ons over enige tijd laten weten of ze denken dat Liesbeth in aanmerking kan komen.

hulphond Ze brachten, op mijn vraag, een bijna afgestudeerde hulphond mee. Zo konden ze meteen zien dat Liesbeth heel erg gek is op die zachte levende knuffelbeesten.

Als een hulphond Liesbeth zou kunnen helpen om deuren te openen en om iets op te rapen wat ze per ongeluk laat vallen, zou dat mooi meegenomen zijn. Maar ons belangrijkste doel is om Liesbethje een eigen “vriend” te geven. Een hond die bereid is bij haar te blijven liggen als ze op haar tapijt speelt, die ‘t oke vindt als ze een spelletje wil spelen door een bal of een andere stukje speelgoed weg te gooien en door te hond te laten terugbrengen.

We zijn blij dat Hart tegen hart minstens in overweging wil nemen om Liesbeth daarmee te helpen!
Vandaar dat we jullie ook oproepen om deze organistatie te steunen. Via deze link vind je alle informatie.
Bezoek ook eens hun website !

Eén antwoord op “Hart tegen hart”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.