CP-referentiecentrum

Begin deze week waren we met Liesbeth en assistente Bouchra in het CP-referentiecentrum van het UZ-Gent.
We kwamen er mooi op tijd aan maar mochten nog een uurtje in de wachtzaal blijven voor het onze beurt was.
Liesbethje maakte van de gelegenheid gebruik om met een paar andere patiënten kennis te maken, zoals steeds gefascineerd door lotgenootjes. Tussendoor liep ze met haar kaye-walker de gangen door!

De logopediste, die we graag hadden willen spreken om eens te bekijken of Liesbeth geen recht kan hebben op méér logo dan ze nu heeft, was ziek.
Bij dokter Plasschaert kreeg Liesbeth complimentjes want zowel haar houding als haar stappen is veel verbeterd vergeleken met de vorige controle.
Ikea-zeteltje wordt uitgeprobeerd

Bij de neurologe vertelden we dat Liesbeth zich heel moeilijk kan concentreren en ook dat ze af en toe haar evenwicht opeens verliest als ze op een stoel of op haar bed zit. Dat was voldoende reden voor een EEG.

Daaruit bleek dat ze héél wat kleine kortsluitingen doet (epileptische activiteit) waardoor telkens haar kortgeheugen wordt gewist. Waarschijnlijk is dat de verklaring voor zowel die onverwachte valpartijen als voor haar gebrek aan concentratie.
Haar medicatie werd weer eens opgetrokken en over drie maanden moeten we dan opnieuw een EEG laten maken om te controleren of de epilepsie onder controle is.

Gisteren was grote broer Jonathan jarig en om dat te “vieren” ging ik met hem samen de nieuwe Ikea eens bekijken. Een combinatie van shoppen en gezellig eten, werd het.
En alweer werd Liesbeth niet vergeten want we vonden in Ikea een leuke zetel voor haar. Die zit ondertussen in elkaar en werd al uitgeprobeerd door Liesbeth!

Eén antwoord op “CP-referentiecentrum”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.