Basis-gebaren

Met basis-gebaren bedoel ik: de gebaren die je écht nodig hebt om met iemand te kunnen communiceren.

bonjour Niet de échte gebarentaal, die dan weer verschillend is in elke taal, maar gewone, eenvoudige gebaren die in je omgang met elke dove persoon een hulp kunnen zijn en meteen ook als taalondersteuning kunnen dienen bij personen met een mentale handicap.
Kortom: gebaren die we ons eigenlijk allemaal zouden moeten kunnen eigen maken.

Ik vond op de website van CFLS (een Waalse dovenorganisatie) een bruikbare pdf. Die heb ik nu omgezet in een Nederlandstalige powerpoint. Voor elkeen die bereid is er een beetje tijd aan te besteden is deze nu beschikbaar onder de Powerpoints-link op Handiklap. Je vindt hem helemaal onderaan!

Eén antwoord op “Basis-gebaren”

 1. Geacht mevrouw,
  Geachte meneer,
  Ik ben sabine Cottereel leerkracht in een centrum deeltijds onderwijs te lendelede. Ik geef les aan meisjes en jongens die de opleiding logistieke hulp en verzorging. Daar mij leerlingen tewerkgesteld zijn in verschillende sectoren, kwam de vraag uit de bedrijven of ik mijn leerlingen de basis-gebaren wil aan leren. Dez ken ik zelf niet. Dus ben ik al verschillende maanden op zoek naar cursus materiaal voor mijn leerlingen. Kunnen jullie mij daarbij helpen. Alvast bedankt om tijd te nemen om mijn mail te lezen, en hopend op een positieve reactie terug.
  Teken ik met vriendelijke groeten,
  Sabine Cottereel
  sabine.cottereel@telenet.be
  Leerkracht CDO Lendelede TAheule
  P. De beirstraat 7
  8860 Lendelede

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.