Bijna Valentijn

liefde Over een week is het Valentijn.

Ik heb dus voor Liesbeth weer eens een powerpoint gemaakt, die ondertussen ook in het “bibliotheekje” op deze site staat.

Nu is het wel niet zo eenvoudig om aan Liesbeth uit te leggen wat liefde is. Ze kent en herkent de vorm van een hartje wel. Dat komt omdat ze al regelmatig eens een hart heeft ingekleurd met haar assistenten, én omdat de puberzussen hier in huis zo graag hartjes tekenen.
Maar of ze daarom ook begrijpt waar dat symbool voor staat?

vriendschap Gevoelens uitleggen aan een kind als Liesbeth blijft toch wel moeilijk. Immers, gevoelens uitleggen aan kinderen is op zich al niet zo eenvoudig. Ze omzetten in symbolen en gebaren blijkt nog moeilijker.

Ik troost me dan maar met de gedachte dat het belangrijker is om woorden als vriendschap en liefde en vertrouwen en geborgenheid te beleven dan ze te kunnen uitspreken of gebaren.
En dat Liesbeth al die begrippen zelf wel ervaart in haar omgeving, daar zijn we in elk geval zeker van!

Max en Chanelle Ze geniet van haar hond Chanelle, die ondertussen ook al goed vriendjes is met de andere honden in huis. Ze vertrouwt blindelings haar assistenten, ze zoekt en krijgt aandacht en knuffels van de gezinsleden. Ze drukt haar handjes samen (gebaar voor vriend) elke keer ze een knuffel krijgt of geeft.
Ze weet dus eigenlijk wel wat liefde is, alleen is het niet mogelijk om er diepgaande gesprekken over te voeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.