Hoegaarden

Gisteren en vandaag staan de kranten vol met wat er in een school voor bijzonder onderwijs in Hoegaarden gebeurde. Een leraar die zo zijn zelfbeheersing verloor ten opzichte van een leerling dat hij de jongen zwaar mishandelde.
Het is een gelukkig toeval dat een medeleerling dit gebeuren heeft vastgelegd op film met zijn gsm. Anders was dit verhaal nooit op die manier in de aandacht geraakt.
Immers, kinderen zijn makkelijke slachtoffers, gehandicapte kinderen nog meer!
de beweging De minister van onderwijs zal nu de school in Hoegaarden laten “doorlichten”. Elke school, ook deze voor bijzonder onderwijs, worden regelmatig doorgelicht. Maar de dagelijkse gang van zaken in zo’n school kan je niet beoordelen aan de hand van een aangekondigde doorlichting!

Wat er in december gebeurde met Liesbeth in haar school in Eine was nu ook niet bepaald een voorbeeld van goed toezicht houden én goed reageren. Immers, een kind waarvan bekend is dat ze onder andere een sensorische handicap heeft (en dus anders reageert op pijn) dat gebeten wordt voor de ogen van de toezicht houdende personeelsleden en waarbij niet direct wordt ingegrepen “omdat ze niet weent” kan zelfs levensbedreigende gevolgen hebben. Bij Liesbeth is dat uitgemond in een bloedvergiftiging met een opname in het ziekenhuis en een intensieve verzorging. De beet zelf was misschien niet te voorkomen, maar de gevolgen konden in elk geval beperkt worden als het schoolpersoneel zich de moeite had getroost om onmiddellijk op de juiste manier te reageren! Elke beet, ook de beet van een ander kind, moet direct grondig ontsmet worden, niet oppervlakkig maar in de diepte (bij Liesbeth veroorzaakte de beet een “gleuf” van bijna één cm) en er moet door een dokter naar worden gekeken!
Laat ons hopen dat wat die jongen in Hoegaarden meemaakte voor gevolg heeft dat er heel wat meer controle komt in scholen voor kinderen met een handicap!

De problemen bij de provider zijn nu opgelost, dus worden vandaag alsnog de foto’s bij de vorige artikeltjes gezet!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.