Schoolreis naar de boerderij

Begin deze week vertrok Liesbeth op schoolreis.
Ze zouden met haar klas de dag doorbrengen op een boerderij. Ook paardrijden stond op het programma, wat we vorige week alvast een beetje voorbereid hebben door haar nog eens op de echte paardjes te zetten op de kermis in Ronse.

Met de bus op schoolreis
Tegen negen uur was Liesbeth op school in Lessines. Van daaruit vertrokken ze dan met de bus naar hun reisdoel, de boerderij.

Een uurtje later kregen we telefoon van de directrice om ons te vertellen dat er een ongelukje was gebeurd met Liesbeth.
Ze heeft van een minuutje onoplettendheid van de begeleiders gebruik gemaakt om weer eens iets moeilijks te proberen met haar rolstoel. We weten dat ze telkens de hindernissen opzoekt en juist zo’n moeilijk rolstoelparcours verkiest!

Maar deze keer is het dus niet goed afgelopen. Ze is met rolstoel en al voorover gevallen. Met haar hoofd op een scherpe steen terecht gekomen. Resultaat: een wond (tamelijk diep) net naast haar wenkbrauw, en vooral véél bloed.

Samen met haar assistente en een kinderverzorgster van de school was ze al meteen onderweg naar de spoedafdeling van het ziekenhuis van Doornik, maar wij vroegen (telefonisch) om richting Ronse te rijden. In “ons” ziekenhuis kennen een aantal dokters Liesbeth immers.

Op de spoedafdeling van Ronse kon ze al meteen terecht in een verzorgingsbox. De hoofdwond werd proper gemaakt want er zaten kleine steentjes in. En goed ontsmet natuurlijk, en dan met enkele draadjes toegenaaid.
Tegen twaalf uur waren we al thuis. Maar in de namiddag heeft Liesbeth dan nog een paar keer overgegeven, waardoor we de huisdokter vroegen om toch nog eens te komen kijken!

Ondertussen gaat ze alweer naar school, met een grote waterdichte pleister op haar hoofd. En woensdag 1 juli komt de dokter er de draadjes uithalen.
Nu maar hopen dat ze hier iets uit geleerd heeft en wat voorzichtiger wordt met haar rolstoel (minder stunts uithaalt)!

Eén antwoord op “Schoolreis naar de boerderij”

  1. hey, wat een korte schoolreis voor Liesbeth, ja, wat onoplettendheid kan doen hé… Ons Julie ook deze week verbrandt in het gezicht van kokende soep…??? !!!! Soms vraag ik me af wat die begeleiders (opvoeders…) dan doen als zoiets voorkomt…
    Een spoedig herstel voor Liesbeth en hopelijs is ze weer vlug ‘de oude’
    x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.