Maredret

Gite de la Cour Naar jaarlijkse gewoonte brachten we ook nu weer een week vakantie door in de Ardennen. Al voor het vierde jaar op rij huurden we de Gite de la Cour in Maredret, een gezellig vakantiehuis boven op een heuvel.

Tieneke ging mee als assistent voor Liesbeth. Voor Tieneke zelf haar eerste PAB-ervaring.

De vakantie begon minder goed, want de dag voor het vertrek werd in de C&A mijn geldbeugeltje uit mijn handtas gestolen waar meer dan 1000 euro in zat, bedoeld voor de vakantieuitgaven. We vertrokken dus met iets minder zin dan anders, maar gelukkig viel de vakantie zelf best mee!

Het weer was “typisch Belgisch”, maar al bij al viel dat nog best mee. Veel last van de regen hadden we niet echt.

Acht kaarsjes uitblazen Broer Jonathan bracht het weekend met ons door in het vakantiehuis om samen met ons de 8ste verjaardag van Liesbeth te vieren en de kaarsjes (vlinders en bloemen) bovenop een stapel pannenkoeken uit te blazen.

Fijn was het ook om bezoek te krijgen van Charlotte en haar familie. Liesbeth op schoot bij Charlotte Met hen probeerden we de railbikes uit. Voor ons een jaarlijkse activiteit, maar voor de bezoekers nieuw, hoewel: voor de papa van Charlotte was dat maar een kleine moeite na het beklimmen van de Mont Ventoux. Liesbeth genoot van het grote verjaardagscadeau dat Charlotte haar meebracht: een reuze kegelspel.

Britt leert tekenen op glas in Maredret
Een paar dagen later was er alweer feest. Dan kwam de familie uit Meldert. De potjes plasticine voor Liesbeth leverden een welkome activiteit op tijdens de korte regenperioden later in de week. Met ons allen bezochten we de jaarlijkse artisanale markt in Maredret. Daar leerden Wesly, Grace en Britt glas bewerken. En ‘s avonds konden we het vuurwerk bekijken vanuit onze tuin.

Natuurlijk was er ook weer een dagje kayak voorzien voor onze grote kinderen. Grace, de halfzus van Suzanne die ook mee was op vakantie verkoos om met ons en Liesbethje de rustige boottocht op de Maas te doen, gewoon “de toerist uithangen” dus 🙂

Liesbeth in de speeltuin boven de Citadel van Namen Speciaal voor Liesbeth bezochten we ook een speeltuin vlakbij de Citadel van Namen en in de terugweg naar Ronse nog het Provinciaal domein van Huizingen als extraatje.

Ondertussen zijn we weer thuis en zijn de koffers uitgepakt.
De poezen en hondjes die thuisbleven (Liesbeth’s hond Chanelle was wél mee op vakantie) waren erg blij ons terug te zien, hoewel ze tijdens onze afwezigheid extra verwend werden door Bouchra, die meteen ook een franstalige site over Liesbethje maakte .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.