“En alles wordt nieuw”

Terwijl we al een week genieten van een lentezon die zich regelmatig laat zien en zelfs al wat warmte geeft, krijgen we weer allemaal dat herboren gevoel dat zo mooi verwoord wordt in sommige liedjesteksten. Vandaar de zin “en alles wordt nieuw” die in een kerkliedje zit en altijd naar boven komt in zo’n periode.

Soraya, Chanelle, Liesbeth en Marjolein
Ook onze nieuwe assistente voor Liesbeth is sinds maandag gestart. Marjolein heeft haar eerste werkweek erg goed doorsparteld!
In de loop van de week heb ik zelfs gemerkt dat Liesbeth samen met Marjolein met de blokken speelde terwijl de zo geliefde hond Chanelle naast Liesbeth in de mand lag. Een keerpunt? Ik hoop het van harte!
Als Liesbeth kan leren om verder te doen met een activiteit terwijl haar hond bij haar ligt is dat een belangrijke stap. Tot nu toe was ze immers in die uurtjes alleen en uitsluitend bezig met Chanelle zelf. Liesbeth en Chanelle Dat is niet alleen vervelend voor de hond zelf die er na een poosje echt wel genoeg van heeft om voortdurend geknuffeld en gecommandeerd te worden, maar ook voor Liesbeth zelf betekent het een beperking in haar activiteiten. Waardoor wij dan weer proberen om haar tijd met Chanelle bij zich in haar kamer te beperken tot een uurtje per dag.
Als ze nu kan leren om gewoon haar hond bij zich in de buurt te hebben zonder constant met Chanelle zelf bezig te zijn, zou dat een hele vooruitgang betekenen en kunnen ze probleemloos een groter deel van de dag samen doorbrengen.

Liesbeth op schoot bij Katelijn
Gisteren is Liesbeth samen met Marjolein en broer Wesly en papa Andrew mee naar de Kangoeroebeurs geweest. Ze heeft zich daar stukken beter gedragen dan vorig jaar op de Reva-beurs. Ze genoot van alles wat ze kon zien en aanraken en was zichtbaar blij om zoveel andere rolstoelgebruikers te ontmoeten.
Bij Katelijn Vijncke, een getalenteerde schrijfster, wou ze zelfs op schoot gaan zitten! Katelijn kreeg zelfs kusjes van Liesbeth. Als jullie willen weten wie Katelijn is, klik hier dan even door.

Ook vandaag staat Liesbeth nog een prettige namiddag te wachten. Haar vriendinnetje, Charlotte, komt straks op bezoek en de namiddag zal dus weer voorbijvliegen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.