Gezellig knutselen.

Emilie en Lazlo Vandaag was er weer crea-atelier in de Vlaamse Ardennen.
Zo’n knutselnamiddagen voor kinderen en jongeren met een meervoudige handicap organiseren we regelmatig in Ophasselt, waar we in rusthuis ‘t Stil Geluk een gezellige ruimte ter beschikking kregen.

In dit paasweekend gingen we natuurlijk iets knutselen wat daarbij aansluit.
We schilderden houten eierdopjes in vrolijke lentekleuren en maakten er een mooie paaskaart bij.

Lazlo en Liesbeth
Ingepakt in een stukje cellofaan en met een vrolijk strikje kan dit dan als cadeautje mee naar huis.

Voor Liesbeth is twee uur knutselen veel te lang. Zij heeft vandaag een half uurtje goed meegeschilderd en daarna met haar assistente Marjolein wat rondgewandeld in het rusthuis.

Niet alleen het gezamelijk schilderen maakt deze namiddagen zo speciaal. Vooral het samen bezig zijn en met een beetje hulp van de assistenten of mama’s écht zoveel mogelijk zelf proberen doen. Soms zijn kleine hulpmiddeltjes nét voldoende om toch weer iets meer te kunnen. Zo gebruikte Sari vandaag vingerpenseeltjes, een soort vingerhoedjes met een borsteltje er op.

Sari met assistente Wat deze namiddagen zo gezellig maakt is ook dat we met verschillende gezinnen met een zoon of dochter met een meervoudige handicap onze ervaringen kunnen uitwisselen. En dat we op die manier ook weer echt op de hoogte zijn van elkaars reilen en zeilen.

Zo zagen we vandaag Charlotte mét gips na een behandeling met Botox, hoorden we van Sari’s schitterende rapport (92 %! ), waren we blij te zien dat Emilie weer van haar verkoudheid af is en te horen dat Lazlo ‘t zo goed doet in ‘t eerste leerjaar, dat Wesly af en toe assisteert bij Liesbeth en dat Tieneke nog steeds even gek is op een goeie kop koffie.

Wesly en Tieneke
Tussendoor wordt er door de ouders gebabbeld over de soms moeilijke zoektocht naar de juiste PAB-assistent, over de kwaliteit van bepaalde hulpmiddelen en over zoveel andere dingen waarmee je nu eenmaal alleen met mensen in een zelfde situatie kan praten.

Kortom, een gezellige namiddag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.