Een raar begin van de zomervakantie.

sportnamiddag 2
Tijdens de laatste week van het schooljaar mocht Liesbeth samen met de adviesraad voor mindervalieden van Ronse de toegankelijkheidsprijs uitreiken aan JBC Ronse.
Wat ze best leuk vond, want ze werd er ook bedacht met een cadeautje!

Een paar dagen later, op de officiële onafhankelijkheidsdag van Kongo, werd onze pleegzoon Cristiano het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval. Als passagier op de achterbank liep hij heel zware verwondingen op toen de auto tegen een boom knalde. De gevolgen zijn vrij zwaar voor hem. De milt werd weggenomen, samen met één nier. Hij ligt nog steeds op intensive care en zal nog lange tijd nodig hebben om te herstellen. Maar de verwijdering van de milt betekent dat hij nooit meer echt zorgeloos zal leven.

sportnamiddag 1 Op de eerste dag van de zomervakantie ging in Ronse de sportnamiddag voor kinderen en jongeren met een handicap door. Met een groep enthousiaste vrijwilligers zorgden we er voor dat elke deelnemer aan bod kwam. De glunderende gezichten spraken dan ook boekdelen!

sportnamiddag 4 Voor Liesbeth was het springkasteel het belangrijkste onderdeel van de grote sportzaal! Voor anderen was de jembe-initiatie een uitdaging. En verder was er ook een hindernissenparcour voorzien dat samen met de vele balspelen heel wat succes had!
sportnamiddag 3
Zo kon Emilie, geholpen daar haar assistente die de rolstoel duwde, een enorme grote roze bal door de zaal schoppen. En met het aangepaste kegelspel de reuzekegels omgooien lukte haar ook heel goed!

sportnamiddag 5
Na afloop kregen alle deelnemers een medaille uitgereikt waar ze stuk voor stuk erg trots op waren!
Gezien het plezier dat de jonge deelnemers aan deze sportnamiddag hadden, beloofde mevrouw Arijs, voorzitster van de adviesraad voor mindervalieden, alvast dat er een vervolg komt!

6 Antwoorden op “Een raar begin van de zomervakantie.”

 1. Chantal,
  wij leven met jullie mee en hopen en duimen van harte dat Cristiano zo goed mogelijk zal herstellen van het zwaar verkeersongeval.

  grt
  Joke V.S.en
  Pieter Van hove

 2. Hey Chantal en familie,

  Wij leven enorm met jullie mee en wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke periode.
  Veel beterschap en een vlotte revalidatie voor Cristiano!

  Een dikke knuffel van ons allemaal

  Saskia, Gert, Kyrenia en Laura

 3. Hallo Chantal en Andrew,

  ‘k Wens jullie bergen moed en ook wij hopen dat alles goed komt met Cristiano.

  Groetjes,

  Sabine en de kinderen

 4. Verdorie , waarom dit nu weer 🙁 wens jullie veel sterkte met hopelijk een positief eindpunt ..dikke kus aan ons dappere LYSEBETH ( kuskes vd andere ook natuurlijk ) denk aan jullie !!!

 5. hey

  zo erg voor jullie en christiano
  ik moet nog altijd eens langskomen
  hopelijk komt alles in orde

  vele grtz van hier

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.