Een zware val.

1 november werd hier een trieste dag!
Liesbeth ging samen met haar assistente Naomi wandelen in een straatje in de buurt. Wesly en vriendinnetje Linsy gingen ook mee.
Ze speelden eerst wat op het pleintje en daarna zette Wesly zich in de rolstoel van Liesbeth, met Liesbeth op zijn schoot. Niet erg slim natuurlijk want zo kon Liesbeth niet worden vastgeriemd. De assistente zag daar geen graten in en begon gewoon de rolstoel te duwen.
Een beetje verder raakte het voorwieltje van de rolstoel in een putje vast en Liesbeth is van de schoot van Wesly gekanteld. Veel bloed, twee tanden die los op de grond lagen.

Enkele minuten later stonden ze hier aan de voordeur. Dat was schrikken!
Wesly had de tanden opgeraapt en haalde ze uit zijn zak. Die tanden meenemen was op zich natuurlijk een goede reactie!

bezoek van oud-assistente Michèle met baby Arwen We vertrokken bijna direct naar de Spoedopname in ‘t ziekenhuis van Ronse.
Daar hebben ze dan nog een paar uur gewacht om de tanden terug te plaatsen onder volledige verdoving.
Te laat, blijkt achteraf.
De tanden kunnen zich maar opnieuw vastzetten als ze binnen het uur worden teruggeplaatst.

Ondertussen zijn we advies gaan vragen bij een tandarts die heel wat ervaring heeft met kinderen met een handicap.
De twee (definitieve!) tanden die waren uitgevallen en een derde die los is gekomen zullen vervangen worden door een brug.
Om dat voor te bereiden is het nodig om Liesbeth in de loop van de volgende week nog eens onder volledige verdoving te brengen.
Liesbeth zelf reageerde eerst erg paniekerig na de val. Zodra ze wist dat we richting ziekenhuis reden was ze rustig en liet ze zich goed verzorgen.
Ook gedurende de dagen daarna is ze erg moedig geweest. Ze was deze week vrij actief bezig, behalve de eerste dag na de anesthesie.

Werken met logo Sofie om de tandperikelen te vergeten We zijn nu wel een beetje gerustgesteld dat ze binnen niet al te lange tijd weer tanden heeft om haar eten af te bijten. Voorlopig leeft ze op een dieet van pasta en yoghurt.

Dit werd dus weer een week vakantie die we niet snel zullen vergeten! Een week die voor Liesbeth lichamelijk nog gevolgen heeft op lange termijn. Want ook een brug is maar een voorlopige oplossing.
Daarnaast is er ook het financiële plaatje! We hopen dat de verzekering van het interim-kantoor zijn verantwoordelijkheid neemt en tussenkomt!

6 Antwoorden op “Een zware val.”

 1. Beste Chantal

  Wat een pech zeg! Ik vind dit zo erg voor Liesbeth… en voor jullie!

  Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Hopelijk kan de finaniële kant van het gebeuren probleemloos worden afgehandeld.

  Het beste!

  Liefs

  Rudi

 2. Het was ook weer een bewogen vakantie bij jullie. Julie ook in spoed geweest op 1 november. Maar dat liep goed af! Hopelijks wordt alles zo goed mogelijk opgelost voor Liesbeth en heeft ze er niet zoveel last van! Ik duim voor jullie en natuurlijk voor Liesbeth!!!!

 3. Hey Chantal,
  Jullie komen daar ook vanalles tegen zeg.Ik hoop dat Liesbeth vlug herstelt en ze er niks aan overhoud.
  De assistente die heeft wel niet veel verstand, een kind voortduwen die niet vastgebonden is.
  Ik wens je veel sterkte en hoop dat het eens stopt met al die tegenslag bij jou.
  Vele groetjes
  Sabina

 4. Beste Chantal!
  Ik vind het bijzonder erg dat jullie dit moest overkomen, wij wensen jullie veel beterschap! Geef jullie dochtertje Liesbeth maar een extra dikke knuffel namens al die mensen die via FB met haar meeleven!
  Warme groeten, Bob.

 5. Oei. Dat was wel hard schrikken! Ik hoop dat ze snel beter wordt en ze niet te veel pijn heeft! veel sterkte! Groetjes;Ilse

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.