Sinterklaas kapoentje,…

De sint kwam, net als de vorige jaren, een beetje vroeger bij ons.
Immers, ook onze grote kinderen worden nog elk jaar verwend met sinterklaascadeautjes. En als die dan pas gebracht worden wanneer de examens er aan komen, zorgt dat voor te veel afleiding.

de zak van sinterklaas De sinterklaasgeschenkjes van Liesbeth zaten in een hele grote zak verpakt. Een zak met een mooie afbeelding van de sint en zijn zwarte piet.
Dit bleek een goede keuze voor Liesbeth, want het was haar onmiddellijk duidelijk dat dit de cadeautjes van de echte sint waren!
Ze bleef maar wijzen op de afbeelding en uitleggen dat de sint een baard had en een mijter! En de pop die ze samen met een heel stel puzzelknuffels in de zak vond viel meteen in haar smaak!

en de inhoud
Met de puzzelknuffels spelen zal ze wel leren met behulp van haar assistenten. Het zijn zes verschillende knuffeldieren die je uit elkaar kan halen in zes stukken (hoofd, lichaam en ledematen). Met die stukken kan je dan een eigen knuffel samenstellen. Elk stuk wordt bevestigd door een magneet.

Tijdens de voorbije week kreeg Liesbeth een epilepsie-aanval op school. Gelukkig was haar assistente nog aanwezig die meteen ingreep door rectaal valium toe te dienen. Liesbeth kwam natuurlijk meteen weer naar huis en bleek een beetje last te hebben van een virale infectie (buikgriep), wat waarschijnlijk de oorzaak was van de epilepsie-aanval. Een dagje met herhaaldelijk overgeven volgde op de aanval. En de volgende dag was ze al een stuk beter!

Omdat het omwille van de sneeuw niet evident was voor vriendinnetje Charlotte en haar ouders om op de eerder gemaakte afspraak te zijn met de neurologe in het ziekenhuis van Ronse, kon Liesbeth haar plaats innemen en werd haar hersenactiviteit gecontroleerd. Ondanks de aanval van de vorige dag was de dokter best tevreden en is het voorlopig niet nodig haar medicatie te verhogen.
Tijdens het doktersbezoek bleef de rolstoel van Liesbeth gewoon in de auto zitten en mocht ze een rolstoel van het ziekenhuis gebruiken. Dat was voor haar een interessante ervaring! Ze kreeg er maar niet genoeg van om door haar papa door de gangen te worden geduwd!

kneden met sneeuw Omdat we Liesbeth met de virale infectie en de kou van de voorbije zaterdag liever wat binnen hielden, brachten we haar een plastiek bak met sneeuw in haar kamer. Zo kon ze toch een beetje spelen met de koude witte “plasticine”.

Gisteren genoot Liesbeth van ‘t spelen met het jongere zusje van assistente Maryam. Altijd fijn voor haar als Serine mee komt “assisteren”.

En vandaag is ze weer enthousiast naar school vertrokken, maar volgens de laatste berichten heeft ze weer wat koorts en geel snot, dus ik vrees voor haar dat we haar morgen en woensdag toch nog een paar dagen thuis zullen houden.

2 Antwoorden op “Sinterklaas kapoentje,…”

 1. hallo daar ! Ik heb het verhaal vd Sint weer graag gelezen , leuk ,zoals altijd . Jammer dat ons Lysbeth weer een aanval heeft gekregen maar morgen of binnen een paar dagen schijnt de zon weer en is alles weer zo voorbij . De knuffels zorgen voor het missen vd school . Veel liefs van die voddepop hier en doe de grtjes aan de Sint :)byeeeeeeeeeeeee xxxxxjes

 2. Hallo,
  Ik las over de puzzelknuffels.
  Op internet vind ik dit niet terug onder die naam. Waar hebben jullie deze gekocht en onder welke naam zijn ze in de winkel gekend?

  vriendelijke groeten
  Caroline

  ps doe de groetjes aan Liesbeth

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.