Nog steeds koorts!

Met Maryam met de poppen spelen Liesbeth is (zie vorig blogbericht) inderdaad maar één dag naar school gegaan!
Sinds vorige week dinsdag is ze weer thuis!
Elke dag koorts, niet héél hoog, maar toch regelmatig rond de 38 graden.

Gelukkig geen epilepsie-aanval meer sinds 2 december. Omdat ook voor de dokter de oorzaak van haar aanhoudende koorts niet duidelijk was, brachten we een stoelgang- en urinestaaltje naar het labo. Vanavond bleek dat een blaasontsteking waarschijnlijk de boosdoener is. Nu we dat weten kan ze ook de juiste medicatie nemen en zal ze over een paar dagen wel weer opgeknapt zijn!

Kerstballen knutselen Ondertussen heeft ze met haar assistenten elke dag wel iets geknutseld of geschilderd. Zo maakte ze voor kerstmis alvast wat kerstballen. En ook onze wenskaarten naar familie en vrienden zijn dit jaar gemaakt met haar schilderwerkjes.
Voor haar jarige oudste broer maakte ze iets in zoutdeeg! Zelfs de verpakking had ze samen met assistente Bouchra zelf geknutseld!

Haar communicatie gaat nog steeds vooruit. Op de pc werken met de logopediste Ze werkt er dan ook aan met assistenten en logopediste. De nieuwe gebaren-dvd die in Nederland net is uitgekomen hebben we ook alweer besteld: altijd een leuk geschenk voor Liesbeth! Weer een filmpje dat haar zal aanzetten tot het inoefenen van gebaren en “meezingen” met gebaren!

Haar kruipen over de grond (eigenlijk “poepschuiven”) gaat alsmaar sneller!Poepschuif-race Ze rolt nu heel graag de grote kiné-ballen van de ene kant van haar ruimte naar de andere kant en schuift er dan tegen grote snelheid achteraan!

Met het herstel van haar kaakbeen en tanden na het ongeval dat ze op 1 november had, gaat het minder goed. Het lijkt alsof het bot te veel beschadigd is door het trauma om zich te herstellen. Het wordt dus waarschijnlijk onmogelijk om later over te gaan naar implantaten om haar gebit weer aan te vullen. Ze zal het met een brug moeten doen.

2 Antwoorden op “Nog steeds koorts!”

 1. Hallo,

  Hopelijk is haar blaasontsteking inderdaad snel weer genezen met de juiste medicatie en kan Liesbeth weer snel naar school =), want dat zal ze wrs wel missen 🙂
  Al is het wel super om te horen dat ze blijft vooruit gaan qua communicatie altijd leuk kom dat te horen dat ze steeds beter wordt. Wel jammer van haar tanden…

  vele groetjes

  Kitty

 2. Ik vind het wel spijtig van haar tandjes maar ja…… Inderdaad is cranberry heel goed tegen blaasontstekingen.En het is fris en aangenaam om te drinken.
  Wij wensen Liesbethje het allerbeste toe.
  Veel groetjes,
  Jean en Yvette

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.