Wensen en cadeautjes!

Natuurlijk genoot Liesbeth van alle cadeautjes die ze kreeg voor kerstmis!
Dit feest werd dan ook al weken voorbereid met knutselwerkjes en nieuwe gebaren .
kerstpakjes openen
Samen met broer Cristiano en assistente Devote deed ze pakje na pakje open!
Anders dan de vorige jaren was ze nu minder enthousiast bij de kleding-geschenkjes en des te meer bij de nieuwe speelgoedjes. Ze wist ook meteen te vertellen wat de nieuwe speelgoedjes waren. Zo maakte ze meteen het popgebaar bij de kleine popjes die ze kreeg, ook al speelde ze tot dusver alleen met grote poppen. Bij een cdrom van de teletubbies wist ze onmiddelijk dat dat iets voor op de pc was!
Ook met de nieuwste gebarendvd is ze erg opgetogen! Die is net als de vorige die we in Nederland bestelden erg leuk gemaakt!

Vandaag bezorgden we haar nog een extra verrassing.
digitale fotokader We maakten aan de muur naast haar bed een digitale fotokader vast met velcro (want je moet die er immers telkens kunnen afnemen wanneer je de reeks foto’s wil uitbreiden of vernieuwen!).
Zodra Devote haar in bed legde en de beenstrekkers aan deed, wat telkens de laatste assistentiehandeling is voor Liesbeth gaat slapen, hebben we de digitale fotokader in werking gezet. Dat kan met afstandsbediening, dus we moeten Liesbeth niet storen bij het afzetten wanneer ze ingeslapen is. Nog een 40-tal minuten heeft ze foto’s zitten kijken voor ze in slaap viel.
Nu vind ik er persoonlijk niks aan om zo’n digitale fotokader in huis te zetten. Ik hou meer van een ouderwetse foto 🙂
digitale fotokader1
Maar voor een kind als Liesbeth is ‘t moeilijk om haar nog iets te doen te geven in haar bed. Voor een horend kind kan je wat muziek laten spelen, andere kinderen kunnen zich bezighouden door nog even in een boekje te zitten kijken, maar voor Liesbeth is dat niet echt mogelijk want de muziek hoort ze immers niet en bij boekjes kijken heeft ze véél licht nodig omwille van haar visus.
Maar op deze manier foto’s kijken lukt dus blijkbaar wel!

We hopen in elk geval dat ze er geniet van zal hebben!

5 Antwoorden op “Wensen en cadeautjes!”

 1. Heey

  Weeral supermooie foto’s van Liesbeth.
  Echt superleuk idee van die fotokader 🙂
  en nog leuker dat ze zich er met amuseert
  vele groetjes kitty

 2. Ja Chantal ik kan mij voorstellen dat het niet gemakkelijk is om voor Liesbethje iets te vinden waar ze echt kan van genieten… Maar jullie doen dat heel goed en vinden toch de juiste ‘dingen’ waarmee ze nog meer kan bijleren ! Dit is mijn persoonlijke mening ! Doe maar zo verder, daarmee helpt u zeker nog andere mensen aan ideeen !! Wij wensen jullie allen een super goed nieuwjaar in 2011…. Lieve groetjes en lieve wensen van Jean en mij,
  Yvette

 3. halloooo , ik vind jullie super !!! telkens vinden jullie weer iets nieuws voor Liesbeth’s leven zo leuk mogelijk te maken , gewoon prachtig ! jullie verdienen een pluim !!! wens jullie een spetterend 2011 XXX

 4. Dag Chantal, weer supergoeie ideetjes. Ik heb voor Julie ook de dvd besteld maar heb hem nog niet ontvangen. Ik wens jullie een super uiteinde van 2010 en een nog beter 2011! Weet je al iets van de wensdag van Liesbet?
  Groetjes

  ²

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.