Een paar tips om tijdens de kerstdagen gezellig te knutselen!

In het vorige stukje van deze blog zag je al een foto van kerstballen die Liesbeth maakte. De ballen kan je kopen in de Action-winkels. Ze zijn al voorzien van een ophanglus. Schilderen lukt met dikke penselen waarbij je de verf op de bal “duwt”. Een extra versiering kan je met kopspeldjes vastprikken in de ballen. Gebruik daarvoor geschenklintjes of glitterfiguurtjes.

Een papieren kerstboom kan je heel makkelijk maken met deze handleiding.
Iets moeilijker is deze kerstboom met wc-rolletjes en halve cirkels.
kerstboom in triplex
Wie met triplex en een figuurzaagje overweg kan slaagt er misschien wel in derze mooie houten kerstboom te maken!

Wie liever werkt met papier en schaar en lijm, of leuke kerstengels wil schilderen, kan hier terecht voor ideetjes!

En hier nog een kleurplaat om een kerstal in 3D te maken.

kerstboom 3D Bij kerstmis horen natuurlijk ook lichtjes! Met een leeg glazen potje van yoghurt of pudding dat je bekleedt met het vliesdunne bovenste laagje van een kleurige papieren servetje waarover je vernis strijkt, krijg je een leuk potje voor een theelichtje. Aan de bovenrand van het potje kan je gerust nog een paar glanzende kralen vastmaken met een dun metalen draadje.

Liesbeth gaat vandaag in elk geval weer aan de slag! Zij geniet er altijd opnieuw van om met lijm en verf bezig te zijn. Haar assistenten hebben ook begrepen dat ze op die manier zonder veel moeite de koude dagen doorkomt.
Natuurlijk doet ze ook in de vrieskou, goed aangekleed met warme jas en sjaal en muts en handschoenen, wel een wandelingetje met de rolstoel. Maar héél lang buiten blijven kan niet als ‘t vriest. In een rolstoel krijg je ‘t immers sneller koud!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.