Bubbelen met vriendjes.

We zijn ondertussen alweer een paar weken verder en Liesbethje heeft al met volle teugen genoten van haar warme bubbelbad. Ze deelde dat genot al met diverse vriendjes, en zo hoort het ook!

Met Ryan en Ines en assistente Devote
In de digitale kader naast haar bed zitten nu ook wat foto’s van haar wensfeest. En zelfs op de betrekkelijk kleine afbeeldingen van een memo-spelletje herkende ze de jacuzzi. Omdat we niet echt een gebaar konden terugvinden dat op jacuzzi slaat, is het een gecombineerd gebaar geworden dat eigenlijk zwembad betekent.
Eerst een opgestoken gebogen wijsvinger (= water) en dan met twee armen een schoolslaggebaar (=zwemmen).
De powerpoint van het wensfeest, zoals jullie die in het vorige stukje van deze blog konden downloaden, vindt ze de max!

Met Serine en Wesly Liesbeth kan volgens haar logopediste Sofie ook al memo spelen. Verkeerd omgedraaide kaartjes onthoudt ze om ze dan op ‘t juiste moment weer te pakken.
‘t Is duidelijk dat ze ook mentaal goed ontwikkelt. In elk geval veel beter dan men ons vroeger wou laten geloven: “U zal moeten inzien dat ze diep mentaal gehandicapt is en nooit naar een vorm van communicatie kan overgaan!”. Dat is in elk geval ondertussen wel anders gebleken! Ze maakt zich heel goed duidelijk en heeft ook haar eigen vorm van humor. Een volgens haar erg leuk spelletje is bijvoorbeeld om te weigeren mij te begroeten! Ze doet dan alle mogelijke moeite om me niet te zien, draait haar hoofd weg of alleen haar ogen. Zodra ik dan in haar gezichtveld ga staan draait zij haar gezicht naar de andere kant. We gaan er geen machtsspelletje van maken en dus negeer ik het vaak. Anderzijds, als ze ziet dat ik iets voor haar in mijn handen houd, of dat nu een ijsje is of een warme kop thee, dan is haar nieuwsgierigheid haar te sterk af en maakt ze onmiddellijk duidelijk dat dat lekkers voor haar is en dat ze ‘t fijn vindt!

Begin mei is er weer Revabeurs in Gent. Download alvast jullie toegangskaarten en hou minstens één dag vrij voor een bezoek aan die hulpmiddelenbeurs! Ik slaag er zelf nooit in om in één dag alles te bekijken!

Eén antwoord op “Bubbelen met vriendjes.”

  1. hallo,

    Telkens weer vind ik dit een leuk leesmomentje . Liesbeth heeft zoals iedereen op haar leeftijd ook apekuren 🙂 Ik vind ze gewoon geweldig mede dank zij haar entourage ! Jullie zijn prachtmensen !

    Veel liefs van Schanulleke :)))

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.