Weer naar school.

Na een week genieten in de streek van Izmir van al het moois dat Turkije te Liesbeth met het Turkse feestkleedje bieden heeft, zijn we zaterdagavond geland in Zaventem waar Andrew ons al stond op te wachten.
Liesbeth lag natuurlijk al goed te slapen op dat uur, en haar heb ik dus eigenlijk pas zondagochtend gezien.
Ze reageerde heel rustig op ‘t feit dat ik weer terug was, begon wel direct (in gebaren) te vertellen dat Charlotte bij haar was geweest en dat ze een mooie kader had gekregen en een evenwichtskussen.

In onze reiskoffers zaten natuurlijk ook enkele geschenkjes voor Liesbeth.
Zo onder andere een armbandje met haar naam en “oogjes van Fatima”, waarmee ze nu al de hele week naar school gaat.
Een Turks feestkleedje brachten we haar ook mee, waarmee ze poseert als een echte mannequin!

Bij tandarts Sofie op controle
Ze is deze week ook weer op controle geweest bij de tandarts om te laten kijken hoe de gevolgen van haar val in november evolueren en of en wanneer ze vervangende tanden kan krijgen. Volgende controle in het midden van de zomervakantie!

bewegingsles 1 Assistente Bouchra nam weer eens het fototoestel mee naar school en maakte heel toffe foto’s van Liesbeth tijdens de bewegingslessen. Dat Liesbeth geniet van de oefeningen is wel duidelijk!

In haar school in Lessines kan ze nog een aantal jaren blijven. Liesbeth wordt deze zomer immers tien jaar en in zo’n “lagere school bijzonder onderwijs” kan je maximaal tot je veertiende terecht.
bewegingsles 2
Ze wordt er prima opgevangen in de klas van juf Chantal en ze leert er regelmatig nieuwe gebaren aan. Ook sociaal heeft ze erg veel nut aan het schoollopen. Ze ontwikkelde heel wat meer geduld om op haar beurt te wachten dan we ooit voor mogelijk hielden!
Wat we met haar aan moeten qua school als ze 14 wordt, daar hebben we nog geen idee van.
bewegingsles 3 In het secundair bijzonder onderwijs komen zo’n meervoudig gehandicapte kinderen als Liesbeth in OV1 terecht, en naar ons gevoel is het lesprogramma van OV1 niet echt nuttig voor Liesbeth. Daar wordt voornamelijk voorbereid op verblijf in een dagcentrum. Wij willen eigenlijk het liefst dat Liesbeth zolang als mogelijk ook “geestelijk” voedsel krijgt. De mogelijkheid om verstandelijk te ontwikkelen.

Nu ja, om die beslissing te nemen hebben we nog een viertal jaren de tijd en we kunnen haar ook altijd thuis houden en zelf les geven!

2 Antwoorden op “Weer naar school.”

  1. Liesbeth ziet er goed uit zeg! Ook met haar turkse kleren staat ze goed! precies een prinses! Je ziet haar vanalles genieten! Goed dat jullie het ook goed stelden in Turkije!

  2. Wij zijn blij te weten dat de reis naar Turkije goed meegevallen is. En, het is waar dat Liesbethje een echt prinsesje is. De foto’s op school tonen heel duidelijk hoe gelukkig en hoeveel Liesbethje wel van alles kan genieten. Bravo aan Bouchra voor de gemaakte foto’s !!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.