Vakantie in Oostduinkerke

Liesbeth met assistente en broer Jonathan in Nieuwpoort De tweede week van juli brachten we met ons hele gezin, inclusief Jonathan (30) en twee pab-assistenten (Sofie en Liesa) door in Oostduinkerke.
Voor het eerst huurden we een ‘aangepaste’ woning. En ja, dat had zeker voordelen! Liesbeth kon op het hele gelijkvloers met haar rolstoel rondrijden én gebruik maken van een inrijdouche en een hooglaagbed voor de verzorging.

Zo’n week aan zee mét mooi weer is heel plezant, voor ons, maar ook voor de kinderen!
Liesbeth was al gauw verknocht aan de go-carts op de dijk van Oostduinkerke en Nieuwpoort. Dus die een dagje overslaan was er niet bij!

Pootje baden met de hypocamp Met de strandrolstoel (Hippocampe) die we voor deze periode gehuurd hadden kon Liesbeth écht tot aan de zee geraken, wat ze super vond. Vooral in Nieuwpoort waar een verhard pad voorzien is tot het natte deel van het strand was dit best goed te doen. Met de strandrolstoel aan de waterrand kon Liesbeth ‘handje baden’ (ipv ‘pootje baden’).
Het échte zwemmen, daarvoor bezochten we een paar keer het zwembad van Oostduinkerke (de Blekker). Daar was een aangepaste aankleedruimte voorzien voor mensen in rolstoel met in hoogte verstelbare aankleedtafel. Lekker makkelijk dus! En meteen ook een tip voor onze eigen stad waar weldra een nieuw zwembad komt.

Spelen met zand met assistente Sofie Natuurlijk hoorde ook een dagelijks ijsje op de dijk (lekker ambachtelijk ijs in superveel smaken verkrijgbaar!) ook bij ‘vakantie aan zee’. En ook het vissen met kruisnetten, die je kan huren voor een half of een heel uur in Nieuwpoort, had heel veel succes bij de kinderen.
En zandkastelen bouwen probeerden we natuurlijk ook! Op de Vlaamse feestdag hebben we er zelfs speciaal één gemaakt met een Vlaamse vlag er op. Maar vergeleken met de prachtige zandkunstwerken van “Le Touquet Paris Plage”: http://www.zandsculpturen.be verdween die in het niets!

Le Touquet Paris Plage Parkeren bleek toch echt moeilijk te zijn! Zowel in Oostende (waar we een bezoek brachten aan de zandsculpturen) als in Nieuwpoort (waar we bijna dagelijks de namiddag doorbrachten) vonden we nooit vrije parkeerplaats voor mensen met een handicap. Geen probleem, dan maar een plaats waar we gewoon betaalden. In Nieuwpoort leverde dat ons zelf een parkeerboete op! Je kan daar betalen via sms, de uitleg daarover staat op de betaalautomaat. Eén keer waren de drie minuten die ik nodig had om van de auto naar de dichtstbijzijnde automaat te gaan en daar mijn gsm te nemen en de nodige gegevens in te tikken al genoeg om bij terugkomst toch een boete tussen de ruitenwissers te vinden. Beetje overdreven, naar mijn gevoel, temeer omdat ook de gehandicaptenkaart voor de voorruit van de auto lag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.