Zomer en najaar 2015

Liesbeth met moeke in de jacuzzi Tijdens de tweede maand van de zomervakantie genoot Liesbeth vaak van haar jacuzzi.
Sinds ze die, ondertussen al meer dan 4 jaar geleden cadeau kreeg van Make a Wish, is dat bij goed weer steeds opnieuw een feest voor haar. uren lang kan ze er in zitten, liggen, spartelen, rechtstaan (mag niet!), enz.

Ook van ‘t zonnetje genieten op haar terrasje doet ze graag. Meestal heeft ze daar niet alleen gezelschap van haar assistente maar ook van onze hond, Chanelle. Chanelle wordt al een dagje ouder en dus mag zij in de ligstoel en Liesbeth zet er zich dan naast op de grond 🙂

Tijdens de mooie septemberdagen maakten we een paar leuke uitstappen.
Zo gingen we in Antwerpen picknicken in één van de mooie parken en maakten we er een tochtje met de Flandria-boot.

Technopolis, doktertje spelen In Mechelen bezochten we Technopolis. Eerst leek Liesbeth er niet zo veel aan te vinden, tot ze ontdekte in welk hoekje ze dokter kon spelen met een echte stethoscoop. Ze kon daarmee de hartslag van mama en van van de ongeboren baby beluisteren. Die hartslag was een erg laag geluid, reden waarom Liesbeth dat duidelijk wél kon waarnemen. zij is immers functioneel doof, maar hoort sommige frequenties van geluid wél, alleen liggen die buiten het gebruikelijke gamma dat door stemmen wordt geproduceerd.

Natuurlijk is Liesbeth in september ook weer op school gestart. We hebben in eerste instantie getwijfeld om haar op dezelfde school verder te laten gaan als ‘t vorige schooljaar. Maar met een nieuwe juf is er ook weer nieuwe hoop dat het nu beter zal lukken én dat ze wel naar het toilet kan/mag gaan op school, wat vorig jaar niet kon/mocht.

Meer foto’s

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.